• gepubliceerd
  • leestijd
    2 minuten

Autismeweek 2017 – “Niet alle mensen met autisme zijn IT-er”

Van 1 t/m 8 april is de Autismeweek 2017. Ongeveer 190.000 Nederlanders hebben autisme.
Uit onderzoek b­lijkt dat slechts 28% van de mensen met autisme, die kunnen werken, regulier betaald werk heeft. Door een vroegtijdige diagnose kan worden voorkomen dat ‘autisten’ uitvallen op school of op het werk.

Online marketingbureau Swink rekent af met stereotyperingen

Tijdens de week van autisme wil het online marketingbureau Swink laten zien dat mensen met autisme juist een toegevoeAutismeweekgde waarde hebben in het werk. Niet alleen in de IT, maar ook op andere gebieden zoals in de online marketing. Bij Swink heeft 70% van de medewerkers autisme en minimaal een HBO-denkniveau.

Niels van Buren, mede-eigenaar van Swink: “Mensen met autisme zijn een van de meest hardwerkende, loyale maar vooral talentvolle medewerkers die een werkgever zich kan wensen. Door de eenzijdige beeldvorming doen we niet alleen hen, maar ook het bedrijfsleven zelf tekort. Wij laten zien dat juist mensen met autisme een waardevolle rol binnen een organisatie kunnen hebben. Niet alleen als IT-er, maar ook in andere functies zoals SEO-, SEA- of contentspecialist.”

Autisme op het werk

Marijn Bon

Marijn Bon

Een deel van de medewerkers bij Swink heeft pas op latere leeftijd de diagnose autisme gekregen. Vaak na een moeizame tijd van vastlopen in studie of werk. Door een diagnose op jonge leeftijd kan worden voorkomen dat kinderen en volwassenen met autisme uitvallen op school of op het werk. Niels: “Met een beetje begrip en (kleine) aanpassingen in de manier van werken wordt uitval voorkomen en de mooiste resultaten behaald. De aangepaste manier van werken verdient zich ruimschoots terug door de hoge kwaliteit van het werk die juist door deze mensen wordt geleverd.”

Dat ondervindt ook Marijn Bon, content specialist en een vrouw met autisme. “Bij Swink hoef ik mijn autisme niet te verbergen”, vertelt ze. “Dat scheelt veel energie. Bij Swink kan ik me daardoor beter richten op mijn werk en dit combineren met een sociaal privéleven. Ik kan hier mezelf zijn.”

Meer moge­lijkheden dan alleen IT

Het beeld dat mensen hebben over autisme kenmerkt zich vaak door stereotyperingen. Een paar voorbeelden: ze zijn sociaal onvaardig en hebben moeite met communiceren. Autisten zijn inflexibel en kunnen vaak maar over één specifiek onderwerp praten. En ze werken allemaal in de IT. Onterecht, want er zijn zoveel meer moge­lijkheden om de positieve kanten van autisme als organisatie in te zetten. Dat kan bijvoorbeeld als SEO, SEA of content specialist zoals bij Swink gebeurt. Daarnaast zijn de kwaliteiten die het autisme met zich meebrengt, zoals de sterke analytische vaardigheden, specialistische kennis, focus en oplossingsgericht werken van grote waarde voor organisaties. Bij Swink zijn de medewerkers met autisme dan ook juist de kracht van het bedrijf. Zij maken Swink buitengewoon.

Ga voor meer informatie over de Autismeweek 2020 naar de website.