Ons buitengewone VERHAAL

Hoe maken we het verschil?

Vallen ze jou soms ook op? De mensen met kwaliteiten die geen kans krijgen om te laten zien wat ze kunnen? Zoveel mensen waarvan de talenten niet worden benut? Uit die verwondering is Swink in 2007 ontstaan. Oprichter Paul Malschaert vroeg zich af hoe hij deze onbenutte talenten en de arbeidsmarkt bij elkaar kon brengen.

 • De kwaliteiten van mensen met autisme zien

  Paul besloot daarom een bedrijf op te zetten dat de kwaliteiten van mensen met autisme inzet. Want dan gebeurt er iets magisch: bij de mensen die eerst aan de zijlijn staan, vindt er groei plaats. Professioneel, maar vooral ook persoon­lijk, want de impact van een eigen salaris verdienen is enorm. Niet alleen vergoot dit je zelfstandigheid en je zelfvertrouwen, ook worden dromen die voorheen niet eens gedroomd durfden te worden, ineens bereikbaar. Denk aan het kopen van een huis, of het stichten van een gezin.

 • Aan een baan helpen

  Dat is wat Swink wil bereiken voor mensen met autisme. Van de totale groep mensen met de diagnose autisme heeft 75% een normaal tot bovengemiddelde intelligentie. Dit is de doelgroep die Swink graag aan het werk wil helpen, want uit onderzoek b­lijkt dat meer dan de helft van de mensen met autisme die kunnen werken, geen betaalde baan heeft. En dat terwijl de totale werkloosheid in Nederland op dit moment nog nooit zo laag is geweest.

 • Een beetje tegendraads

  De mensen met autisme die wel een betaalde baan hebben, vallen vaak later uit met onder andere burn-out verschijnselen. Of ze doen werk dat ver onder hun niveau ligt. Dit komt veelal omdat ze niet passen in het ‘normale’ systeem. Daardoor zijn ze continu bezig met zich aan te passen aan de norm.

  Misschien zijn we bij Swink in die zin wel een beetje tegendraads. Bij ons kunnen mensen zichzelf zijn, iets wat overigens ook prettig is voor mensen zonder autisme.

 • Wat kan niet? Wat kan juist wel!

  Bij Swink doen wij dage­lijks aan omdenken: niet ‘wat kan je niet’, maar ‘wat kan je wél’. Maar wel met een hoge ambitie voor kwaliteit, iets dat perfect past bij onze klanten én onze medewerkers. Wij bewijzen graag dat sociaal ondernemen en een commerciële onderneming prima samengaan. Want heel eer­lijk naast sociaal willen wij ook gewoon heel graag de beste zijn voor onze klanten. Wij inspireren met onze werkwijze bedrijven en organisaties om ook de kwaliteiten van mensen met autisme te benutten. Dat kan door klant worden, of door ons voorbeeld te volgen. Doe jij ook mee?

Ik wil meer informatie