Werelddoelen voor duurzame ontwikkeling

De Sustainable Development Goals (SDG’s) zijn werelddoelen voor duurzame ontwikkeling. Ze zijn erop gericht om een einde aan extreme armoede, ongelijkheid, onrecht en klimaatverandering te maken. Maatschappelijke impact maken vinden we bij Swink belangrijk. Hoe wij als bedrijf bij de SDG’s aansluiten, vertellen we je hier.

Wat zijn de SDG’s?

De Verenigde Naties hebben in 2015 zeventien duurzame ontwikkelingsdoelen geformuleerd om de wereld tot een betere plek te maken in 2030. Deze doelen worden de Sustainable Development Goals (SDG’s) genoemd. Swink richt zich vooral op doel 8: Waardig werk en economische groei. Met dit doel wordt inclusieve, economische groei, werkgelegenheid en fatsoenlijk werk voor iedereen nagestreefd.

Logo Sustainable Development goals UN

Inclusief werkgeverschap

Onderdeel van SDG 8 is tegen 2030 komen tot een volledige en productieve tewerkstelling en waardig werk voor alle vrouwen en mannen, ook voor jonge mensen en personen met een handicap, alsook een gelijk loon voor werk van gelijke waarde. Bij Swink doen we dit door mensen met autisme in dienst te nemen. Ondanks dat ze gemotiveerd zijn en bijzondere talenten hebben, slagen relatief weinig mensen met autisme erin om aan een baan te komen. Ze komen daardoor in een uitkering terecht, wat voor henzelf frustrerend is en de maatschappij geld kost.

Talenten ontwikkelen

Bij Swink vinden we het belangrijk dat de talenten van mensen met autisme worden benut. Met relatief kleine aanpassingen kunnen zij namelijk prima werk leveren. Sterker nog, diverse taken doen mensen met autisme zelfs beter. Onze tevreden klanten zijn hiervan het bewijs. Bovendien blijkt dat mensen die bij Swink komen werken meer zelfvertrouwen krijgen en zich sterk ontwikkelen. Dat zorgt voor een enorme boost. Onze collega Vincent zegt niet voor niets dat hij een tweede versie van zichzelf heeft gevonden sinds hij bij Swink werkt.

Wat het voor jou betekent

Organisaties die bij ons inkopen zijn door de bijzondere talenten van onze medewerkers verzekerd van hoge kwaliteit diensten. Bovendien dragen ze bij aan duurzame banen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit wordt ook wel Social Return of Social Return on Investment (SROI) genoemd. Heb je een opdracht waarbij social return wordt gevraagd of wil je als organisatie (meer) social return creëren? Dan is Swink wat je zoekt!

Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op.

Ik wil meer informatie

Velden met een * zijn verplicht
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA.
De Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.