Swink en het

PSO-Keurmerk

Het PSO-keurmerk

De Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) geeft aan in welke mate een organisatie sociaal onderneemt. Wat PSO waardevol maakt en waarom deze certificering voor ons zo belangrijk is, vertellen we je hier.

  • PSO

    De Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) is een wetenschappe­lijk onderbouwde certificering die TNO toekent aan bedrijven die sociaal ondernemen.

    De PSO is een lande­lijk erkende norm voor inclusief ondernemerschap. Organisaties groeien op de PSO-prestatieladder als zij werkgelegenheid bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en/ of aantoonbaar sociaal inkopen.

    Swink heeft sinds augustus 2017 het PSO-keurmerk. We zijn er trots op dat we op de hoogste trede van de PSO-ladder staan. Daarmee behoren we tot de koplopers op het gebied van sociaal ondernemen. Het geeft aan dat Swink aantoonbaar bijdraagt aan een betere maatschappij.

  • De hoogste trede

    De PSO-prestatieladder is een wetenschappe­lijk onderbouwd instrument van TNO waarmee wordt bepaald in hoeverre een bedrijf sociaal onderneemt. Zoals de naam al suggereert, zijn er verschillende treden naar gelang de mate van impact die een organisatie maakt. Swink is gecertificeerd voor trede 3, de hoogste trede. Swink behoort hiermee tot de koplopers in het bieden van werkgelegenheid aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.Naast de PSO-trede 3 certificering, heeft Swink het 30+ (Abw)-Certificaat. Dit geeft aan dat wij 30% of meer mensen uit kwetsbare groepen in dienst hebben. Bij Swink is dit 70% waarmee we ruimschoots aan deze norm voldoen. Dit laat zien dat het maken van impact de kernwaarde van Swink is. Dit certificaat is verder belangrijk omdat publieke organisaties nu opdrachten aan ons kunnen gunnen waarbij een hoge mate van social return wordt gevraagd.

Wat het voor jou betekent

Organisaties die bij ons inkopen zijn door de bijzondere talenten van onze medewerkers verzekerd van hoge kwaliteit diensten. Bovendien zijn ze door het PSO-keurmerk ervan verzekerd dat ze bijdragen aan duurzame banen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit wordt ook wel Social Return of Social Return on Investment (SROI) genoemd. Heb je een opdracht waarbij social return wordt gevraagd of wil je als organisatie (meer) social return creëren? Dan is Swink wat je zoekt!

Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op.

Meer weten?

Vind je duurzaam inkopen en daarmee social return ook belangrijk? En wil je meer weten over hoe wij dit samen met jou kunnen realiseren? Neem dan gerust contact met ons op via het onderstaande contactformulier.