• gepubliceerd
  • leestijd
    ± 1 minuut

Sprout over sociaal inkopen

Naast maatschappe­lijke impact kun je als sociale onderneming ook in de dienstverlenging een meerwaarde hebben. Wat zijn de voordelen van sociaal inkopen?

Wij zijn al langere tijd verbonden aan Buy Social. Het platform waarbij het doel is een match te maken tussen sociale ondernemingen en bedrijven die maatschappe­lijke impact willen maken. Daardoor word de drempel kleiner en kunnen zij makke­lijker met elkaar in contact komen.

Niels Buy Social

Maatschappe­lijke impact

Het creëren van maatschappe­lijke impact is steeds belangrijker. Inkopen bij sociale ondernemers neemt daardoor toe bij grote en middelgrote organisaties. Daarmee dragen zij hun steentje bij aan een inclusieve maatschappij en zorgen voor werkgelegenheid.

Denk in moge­lijkheden

Op 17 september publiceerde sprout.nl een nieuwsbericht over Buy Social waarin Willemijn Verloop van Social Enterprise NL tips en ervaringen deelt rondom deals tussen sociale ondernemers en corporates. Met specifieke kwaliteiten kun je voor een klant nét die extra stap zetten in de dienstverlening. Onze Niels zegt daarover ‘‘Praat niet alleen over je sociale missie, maar juist over welke problemen je voor de klant oplost. Onthoud ook dat grote bedrijven denken in grote stappen, maar dat je altijd zelf kan voorstellen om bijvoorbeeld met een pilot of kleiner te beginnen.’’

Ben je benieuwd naar het volledige artikel of wil je weten hoe je bij ons je Social Return kunt voldoen?