• gepubliceerd
  • leestijd
    2 minuten

Buy Social: Inkopen bij sociale ondernemingen

Er is gelukkig steeds meer aandacht voor sociaal ondernemerschap. Maar in praktijk b­lijkt het nog steeds lastig om grote bedrijven aan sociale ondernemingen te koppelen. Amsterdam Impact, een initiatief van de Gemeente Amsterdam om sociaal ondernemerschap te stimuleren, wil hier verandering in brengen en organiseert daarom Buy Social bijeenkomsten in samenwerking met Social Enterprise NL.

De Buy Social sessies hebben als doel sociale ondernemingen te koppelen aan grote bedrijven. En deze aanpak werkt. Uit een van deze bijeenkomsten is bijvoorbeeld de succesvolle samenwerking van Swink met PwC Nederland ontstaan.

PwC over de samenwerking met Swink

Tijdens het Buy Social event op 17 oktober is de video gepresenteerd waarin medewerkers van PwC Nederland vertellen over de samenwerking met Swink. Het geeft een duide­lijk beeld van hoe wij werken. Wij zijn buitengewoon trots op de tevreden reacties van PwC en het geleverde eindresultaat! Deze video is dankzij Amsterdam Impact moge­lijk gemaakt. Lees hier meer over de Buy Social events van Amsterdam Impact.

Buy Social als opvolger van Social Impact Market

Een ander initiatief met hetzelfde doel is de Buy Social website van Social Impact Factory en Social Enterprise NL. Door de brug tussen sociale ondernemers en publieke en private organisaties te leggen proberen deze organisaties sociale ondernemingen een boost te geven. Hierdoor wordt sociaal inkopen gestimuleerd. Daardoor kunnen sociale ondernemingen verder groeien en hun impact vergroten.

De Buy Social website zal in januari live gaan en is de opvolger van de huidige Social Impact Market. Platformen als Buy Social halen de onzichtbare muur weg tussen organisaties en social enterprises. Voor beide partijen word het hierdoor makke­lijker om contact te leggen. Door gebruik te maken van de diensten van sociale ondernemingen ontstaat een win-win situatie. Grote bedrijven krijgen hoge kwaliteit diensten en producten, waarmee bovendien maatschappe­lijke impact wordt gemaakt.

Wij zijn blij met de kansen die derge­lijke initiatieven bieden. Het biedt sociale ondernemingen een goed platform om zichzelf te promoten. Bovendien kan het de drempel wegnemen voor private en publieke organisaties om sociaal in te gaan kopen.

Meer weten over het Buy Social platform en op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Buy Social is te volgen op de bekende social media, zoals Facebook en LinkedIn.