• gepubliceerd
  • leestijd
    2 minuten

Swink wederom Best for the World B Corp

Onze impact is zo hoog dat wij vorig jaar tot de best presterende B Corps behoorden. We zijn er trots op dat dit ook dit jaar weer het geval is! Dat betekent dat Swink is opgenomen in de ‘Best for the World 2017’ lijst voor B corps.

Voor een Social Enterprise als Swink staat het maken van maatschappe­lijke impact centraal in de bedrijfsvoering. We maken impact door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een duurzame arbeidsplek te helpen.

Wat is de Best for the World lijst?

Sinds 2015 is Swink als één van de eerste Europese bedrijven gecertificeerd als Benefit Corporation (B Corp). Een B Corp voldoet aan hoge standaarden op het vlak van sociale en maatschappe­lijke prestaties. De beste 10% van deze B Corps zijn geselecteerd als Best for the World 2017. Wij behoren nu voor het tweede jaar daartoe en zijn daar uiteraard heel trots op! Wij zijn als uitzonder­lijk presterende B Corp geselecteerd in de categorieën Overall en Community.

B corp overall certificateB corp community certificate

De Best for the World 2017 lijst bestaat uit 846 bedrijven wereldwijd. Deze bedrijven zijn in verschillende sectoren actief en zijn elk voor een of meerdere categorieën geselecteerd waarop zij impact creëren. Deze categorieën zijn:

  • Overall
  • Community (Maatschappe­lijk)
  • Environment (Milieu)
  • Customers (Klanten)
  • Workers (Medewerkers)

Wat is een B-Corp?

B-corps hebben als doel om niet winst voorop te stellen, maar vooral rekening te houden met maatschappe­lijke en duurzame betrokkenheid. Dit kan zijn op het gebied van de medewerkers, maar ook bijvoorbeeld de geleverde diensten. Bij Swink is winst maken een middel om een groter doel te bereiken, name­lijk onze maatschappe­lijke doelstellingen behalen en daarmee onze impact te vergroten. Door de specifieke talenten van mensen met autisme te benutten leveren wij onze klanten dienstverlening van hoge kwaliteit.

Social Return

Door duurzaam in te kopen bij Swink kunt ook u social return creëren. Daarnaast krijgt u dienstverlening van hoog niveau van onze online specialisten. Lees meer over duurzaam inkopen en social return via Swink of neem direct contact met ons op!