• gepubliceerd
  • leestijd
    ± 2 minuten

Mijn start bij Swink

Maak kennis met onze nieuwe collega Niels! In deze blog vertelt hij hoe hij zijn start bij Swink heeft ervaren en geeft hij tips voor andere bedrijven.

Maak kennis met onze nieuwe collega Niels! In deze blog vertelt hij hoe hij zijn start bij Swink heeft ervaren en welke tips hij heeft voor andere bedrijven.

Niels Dekker

Niels Dekker

Ik vind het gezellig en merk dat mensen op een leuke manier met elkaar omgaan. Het was wel even wennen; hoe erg is het nou om geluid te maken bijvoorbeeld. En hoe kan ik mijn vaardigheden inzetten? Verder is het leuk dat ik de hond mee mag nemen naar kantoor. Het was ook even spannend omdat de start van de opdracht waar ik in eerste instantie voor was aangenomen, vertraging opliep. Maar al met al vind ik Swink een leuk bedrijf en als sociale onderneming een interessant uitgangspunt om mee te denken met het bedrijf.

Open zijn over autisme:

Het is nog wel spannend om ‘uit te komen’ voor mijn autisme. Ook al is het voor mijzelf een opluchting einde­lijk een diagnose gekregen te hebben, toch denk ik dat er veel vooroordelen bestaan. Waarvan er ook veel voor mij niet gelden. Het is spannend omdat ik niet weet hoe ‘de buitenwereld’ daarop reageert en soms denk ik dan dat ik daardoor kansen weggooi. Terwijl dat waarschijn­lijk juist niet het geval is.

Op de werkvloer:

Ik vind het fijn dat er duide­lijkheid is over wat er verwacht wordt en dat er altijd de moge­lijkheid is om zonder vragen even een moment voor jezelf te nemen. Ik ben heel vaak in de situatie geweest dat ik even de rust opzocht, omdat ik dat nodig had en dat mensen dan direct om een verklaring gaan vragen. Bij Swink hoef ik geen excuus te bedenken.

‘Bonus’ van autisme?

Ik verspeel veel minder tijd aan bijvoorbeeld praten over persoon­lijke dingen en kortere vergaderingen leveren ook tijdswinst op. Daarnaast ben ik erg snel met rekenen en analyses. Ook kan ik zaken vaak heel gestructureerd uitleggen aan anderen, omdat dat mijzelf ook helpt om te bepalen waar ik nou mee bezig ben. Ik heb heel veel ideeën, waarvan ik het leuk vind om ze uit te voeren. Hierdoor kan ik bijvoorbeeld door te programmeren oplossingen maken die in de toekomst veel opleveren.

Tips voor andere bedrijven:

Een duide­lijke planning is erg handig. Het geeft niet als het kan veranderen, maar geef in ieder geval aan wanneer bepaalde afspraken verder lopen, of hoelang een taak ongeveer duurt. Verder is het wel handig om vaste rustmomenten in te plannen op een dag. Ook scheelt het een boel om, voordat je iets wilt bespreken, iemand even de kans te geven zich in het gespreksonderwerp te verdiepen.