• gepubliceerd
  • leestijd
    ± 1 minuut

Er wordt aan mijn organisatie gevraagd om Social Return te leveren, en nu?

Tegenwoordig eisen veel gemeentes bij aanbestedingen dat leveranciers Social Return leveren. Wij helpen je met hoe je hoe je dit het best in kan vullen!

Tegenwoordig eisen veel gemeentes bij aanbestedingen dat leveranciers Social Return leveren. U wordt als organisatie dan gevraagd om een deel van de aanneemsom te gebruiken om werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt een baan te bieden.

Wat is Social Return precies?Social-return1.jpg

Onder Social Return wordt meestal verstaan: het maatschappe­lijke terugverdieneffect. Social Return maakt het moge­lijk dat investeringen die een gemeente doet naast het ‘gewone’ rendement, ook een concrete sociale winst opleveren door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kansen op werk te bieden.

Hoe vul ik Social Return in?

Social Return kunt u op diverse manieren invullen en veel gemeentes zullen u vaak aanbieden om te helpen bij de uitvoering van Social Return door begeleiding, scholing of bijvoorbeeld detachering van kandidaten. U kunt ook kijken hoe u in kunt kopen bij sociale ondernemingen. Het Amsterdams Platform voor Sociale Firma’s biedt bijvoorbeeld een goed overzicht van de diverse sociale ondernemingen waar u in Amsterdam zou kunnen inkopen.

Swink helpt u Social Return in te vullen

Swink is een Social Enterprise en Bcorp gecertificeerd. We zijn partner van de Normaalste Zaak en vriend van Nudge. Kortom, we hebben het goed voor met de wereld en kunnen andere organisatie helpen om Social Return in te vullen.

Concreet kunnen wij uw organisatie op twee manieren helpen om uw Social Return in te vullen.

  1. Laat uw website door ons beheren en optimaliseren
  2. Besteed uw helpdesk uit aan onze kundige specialisten

Door met Swink samen te werken krijgt u de beste online specialisten die als verlengstuk van uw organisatie werken. Omdat onze medewerkers een afstand tot de arbeidsmarkt hebben geeft u een duurzame invulling aan de participatiewet en het MVO profiel van uw organisatie.

Kortom, u creëert Social Return (dat concreet in FTE’s is uit te drukken) door medewerkers met afstand tot de arbeidsmarkt hoogwaardig werk voor u te laten uitvoeren. Een win, win situatie dus.

Wilt u meer weten over Social Return of samenwerken met Swink? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Andere artikelen: