• gepubliceerd
  • leestijd
    2 minuten

Niels van Buren veilig terug in basiskamp na beklimming Mount Everest

We zijn geschokt door het overlijden van Eric Arnold en van de Australische Mary Elizabeth Strydom en willen ons medeleven betuigen aan hun familie en vrienden. Zij waren expeditie genoten van onze mededirecteur, Niels van Buren, in hun uitzonder­lijke klim naar de top van de Mount Everest.


Gelukkig is Niels inmiddels veilig aangekomen in het basiskamp en als alles verder goed gaat, zal hij snel weer in ons midden zijn.

Eerste reactie Niels van Buren na bereiken top Mount Everest

Afgelopen zondagochtend hebben wij telefonisch contact gehad met Niels, toen hij net was gearriveerd in het basiskamp.

Niels bedankt iedereen, zijn vrienden, onze klanten en relaties, die hem gesteund hebben via berichtjes en andere b­lijken van support. Uiteraard is Niels ook heel bedroefd door het overlijden van Eric en Mary.

Dit is een hele dubbele beleving: enerzijds blijdschap over zijn prestatie en anderzijds de schok van het overlijden van twee expeditie genoten. Zoals hij zei: ‘Je bent helemaal op jezelf aangewezen, je kunt niemand helpen op die hoogte (dat leer je ook vooraf) en je moet na je toppoging zo snel als moge­lijk terug naar beneden in verband met de lage concentratie aan zuurstof op die hoogte.’ Niels hoorde pas van het overlijden van Eric toen hij van kamp 3 naar kamp 2 daalde.

Niels van Buren in Nederland

Niels zal begin juni weer terug op kantoor zijn.
Niels is aan dit avontuur begonnen omdat hij 6 jaar geleden te horen kreeg dat hij de ziekte multiple sclerose (MS) heeft. Met zijn stichting Mission Summit haalt hij geld op voor nieuw onderzoek naar MS: Project Y.

Wij wensen Niels en alle overige expeditie genoten een behouden thuisreis en we kijken ernaar uit om hem te verwelkomen.

Namens Swink,

Paul Malschaert