• gepubliceerd
  • leestijd
    ± 1 minuut

Swink mededirecteur Niels van Buren op de top van Mt Everest

Na een loodzware beklimming bereikte onze commercieel directeur Niels van Buren op 20 mei 2016 de top van Mount Everest. Hier een filmpje van dit moment.

Na een loodzware beklimming stond onze commercieel directeur Niels van Buren op 20 mei 2016 op de top van de Mount Everest. We zijn erg trots dat Niels dit heeft bereikt. Hij is de eerste man met de ziekte MS die de top van Mt. Everest heeft gehaald.

Niels van Buren op het dak van de wereld

Hieronder zie je een filmpje van Metro Nieuws waarin je Niels op de top van Mount Everest ziet:

Natuur­lijk zijn we erg blij dat Niels zijn droom heeft waargemaakt en weer veilig is afgedaald. Het beklimmen van Mount Everest is name­lijk erg zwaar en kent vele gevaren. Helaas zijn niet alle klimmers veilig teruggekeerd. We zijn geschokt door het nieuws van de dood van een aantal bergbeklimmers die ge­lijktijdig met Niels de Mount Everest beklommen. Een van hen is de Nederlandse bergbeklimmer Eric Arnold. We willen alle nabestaanden veel sterkte wensen.

Niels van Buren klimt tegen de ziekte MS

Met het beklimmen van Mount Everest en andere bergen strijdt Niels voor een wereld zonder de ziekte MS. Op zijn 30e werd hij gediagnosticeerd met Multiple Sclerose, een ongenees­lijke ziekte. Kort daarna heeft hij stichting Mission Summit opgericht. Het doel van de stichting is geld inzamelen voor nieuw onderzoek naar MS. Dit onderzoek (Project Y) is erop gericht de ziekte beter te leren begrijpen en uiteinde­lijk te kunnen genezen. Medisch wetenschappe­lijk onderzoek kost echter veel geld.

Niels-van-Buren

Niels van Buren zet zich in om donaties te verkrijgen om zo deze aangrijpende ziekte te kunnen verslaan. Om Project Y te kunnen realiseren is nog veel geld nodig. Op de website van Mission Summit kun je zien wat jij kunt doen om bij te dragen aan het verslaan van de ziekte MS!