• gepubliceerd
  • leestijd
    < 1 minuut

Autisme als talent

Mensen met autisme b­lijken meer dan gemiddeld creatief te kunnen denken. Autisme b­lijkt soms een talent dat, mits goed ingezet, enorme voordelen meebrengt.

Onlangs meldde de sofware-gigant SAP autisten in dienst te gaan nemen als programmeurs en software testers. Ook Philips kwam met de verrassende mededeling op zoek te zijn naar mensen die ‘beter verbanden kunnen leggen, details onthouden en gestructureerd kunnen denken’. Mensen met autisme b­lijken meer dan gemiddeld creatief te kunnen denken. Ook het feit dat zij accuraat en geduldig zijn en het niet erg vinden om steeds hetzelfde werk te doen, maakt hen tot ideale software medewerkers.

Ook Swink was een paar jaar geleden tot deze conclusie gekomen: wat aan de ene kant een handicap kan zijn, b­lijkt soms tevens een talent dat, mits goed ingezet, enorme voordelen meebrengt. Voor de mensen zelf, die elders moei­lijk aan het werk komen en bij Swink de begeleiding en de aandacht krijgen die nodig zijn. En voor de opdrachtgevers, die snel en accuraat hun vragen beantwoord zien en via creatieve oplossingen hun communicatie laten optimaliseren. Bij Swink werken we inmiddels al 5 jaar op deze manier.