• gepubliceerd
  • leestijd
    ± 1 minuut

Niels praat over zijn idealen bij BNR Radio

Niels van Buren, sociaal ondernemer en doorzetter, was te gast bij BNR radio om te vertellen over hoe hij als ondernemer zijn idealen nastreeft.

Idealen nastreven en geld verdienen, gaat dat samen? Niels van Buren, algemeen directeur van Swink en sociaal ondernemer was vrijdag 12 mei te gast in het programma ‘De Nieuwe Wereld’ op BNR Radio.
Samen met andere gasten ging hij in op de vraag: ‘Wat als je als ondernemer idealen moet hebben?’

Sta voor je idealen

Nyenrode Business Universiteit heeft recent een campagne gelanceerd waarin alumni aangeven waar ze voor staan. Voor Niels is dat ‘Sta voor je idealen.’ Naar aanleiding hiervan werd Niels uitgenodigd bij BNR om te vertellen over zijn idealen en hoe hij dat combineert met het ondernemerschap. “Door te ondernemen wil ik iets goeds doen voor de wereld. Met Swink wil ik een positieve impact maken op de maatschappij, door zoveel moge­lijk mensen aan werk te helpen,” vertelt Niels.

Bij Swink wordt het autisme van de medewerkers juist gezien als kracht. “Wij laten mensen met autisme doen waar ze goed in zijn. Mensen met autisme zijn beter in online marketing dan mensen zonder autisme.” Aan potentiële klanten vertelt Niels dan ook dat Swink werkt met mensen met autisme. “Wij zeggen tegen klanten dat onze medewerkers analytisch heel vaardig zijn. Bovendien kunnen ze gestructureerd en langdurig geconcentreerd werken. Eigen­lijk is het dus heel logisch om de talenten van mensen met autisme te benutten.”

Blije klanten

Klanten zijn erg tevreden met de dienstverlening van Swink. En het feit dat Swink een sociale onderneming is, geeft een extra goed gevoel. “Ik hoor van klanten dat ze het leuker vinden om onze rekening te betalen, omdat het ze een goed gevoel geeft. Dat is denk ik de kern van sociaal ondernemen,” vertelt Niels.