• gepubliceerd
  • leestijd
    ± 1 minuut

Swink 13 jaar een terugblik

In 2020 bestaat ons buitengewoon sociale bedrijf 13 jaar en is het tijd voor een terugblik met enkele hoogtepunten.

Oprichter Paul had 13 jaar geleden een droom: Mensen met een beperking de kans bieden op een baan waarbij zij zichzelf ook persoon­lijk konden ontwikkelen. Op 1 november 2007 kwam uit dit idee de Opdrachtenbank voort. In 2020 bestaat ons buitengewoon sociale bedrijf 13 jaar en is het tijd voor een terugblik!

De oprichting en naamsverandering

Logo van de Opdrachtenbank

In 2007 werd de Opdrachtenbank opgericht. Dat zorgde voor wat verwarring en gaf mensen het idee dat wij een uitzendbureau zijn. Daarom hebben we besloten om onze naam te wijzigen naar SwinkWebservices en nog weer later naar Swink content&data.

De naam Swink komt uit het Engelse werkwoordtoSwink wat vrijvertaald zoveel betekent als hard werken. Iets wat wij bij Swink elke dag doen voor onze klanten.

De kantoorhond

kantoorhond pipKantoorhond Tobi

Onze ex-collega Suzanne introduceerde hondje Pip op kantoor. In het begin stond niet iedereen te popelen, maar al snel raakte de levende stressbal zeer geliefd. Helaas mocht Pip niet al te lang bij ons zijn. Het gemis was groot, maar gelukkig kwam puppy Tobi het hondenmand-vormige gat in ons hart opvullen.Een stuiterbal die de collega’s veel lol en ook de nodige ontspanning gaf.

De mensen

Wij vinden het belangrijk dat iedere collega zichzelf kan ontwikkelen, zowel zake­lijk als persoon­lijk.
Met een fijne, aangepaste werkomgeving is autisme voor veel van onze collega’s geen obstake­l meer. Bij ons krijgt iedere collega de kans om te ontdekken waar hun talenten liggen en daarmee aan de slag te gaan. En dát geeft de energie om ook privé stappen te maken.

De diensten

Contentmigratie, Toegankelijkheid en Analytics rapportage

Contentbeheer was vanaf de oprichting één van onze belangrijkste pijlers.Het Erasmus MC was klant vanaf het eerste uur en dankzij hen kwamen wij door de opstartfase.Daarna nam het helpdeskwerk voor Stichting de Omslag, de VUmc Academie, het Erasmus MC en recente­lijk ook Pleio een stabiele plek in de agenda in. Twee jaar geleden kwam daar de dienst Data Analytics bij en sinds dit jaar voegt ook de dienst Digitale Toeganke­lijkheid zich toe aan een heel mooi scala aan digitale diensten. Onze collega’s blijven zich constant verder specialiseren en ontwikkelen, dus wie weet welke diensten wij je in de toekomst zullen aanbieden!

Hoe wij het verschil maken? Ontdek het op de pagina Ons verhaal