• gepubliceerd
  • leestijd
    1 minuut

Vincent loopt Amsterdam Marathon

Gisteren liep onze Vincent Wiering zijn 6e marathon (4e keer in Amsterdam). In een tijd van 4:50:51 bij de warmste Amsterdam Marathon ooit. Op het hoogtepunt was het ongeveer 22 graden. Het warme weer zorgde ervoor dat hij zijn originele plan moest laten varen en op mentaliteit naar de finish moest.

Vincent heeft sinds zijn diagnose veel over zichzelf geleerd waardoor hij mentaal grote stappen heeft gemaakt. Die mentaliteit had hij gisteren na 32 kilometer hard nodig. Door de plotselinge warmte was de wedstrijd erg zwaar. Nog nooit waren er zoveel mensen uitgevallen of onwel geworden onderweg. De warmte liet ook Vincent niet los. 5 kilometer lang probeerde hij van de warmte last af te komen wat uiteinde­lijk ook lukte.

Vloek of zegen?

In een blog voor Autspoken beschrijft hij wat de diagnose autisme voor hem opgeleverd heeft. Was het een vloek of zegen? “Voor mij is het een zegen omdat ik mijn eigen mentale grens heb leren kennen. Door die grens te kennen heb ik de laatste jaren al vele mooie reizen kunnen maken en 6 marathons gelopen.”

Persoon­lijke ontwikkeling

“Als persoon heeft de ‘rugzak’ ervoor gezorgd dat ik veel socialer ben geworden en sneller dingen durf te proberen. Ik durf op vreemden af te stappen en sneller een gesprek aan te knoppen. Dat heeft mij in de loop der jaren vele mooie contacten opgeleverd onder andere via de Stopover Buddy. Het contact met die medewerker loopt 18 maanden later nog steeds en hem ontmoette ik gisteren ook weer.”