• gepubliceerd
  • leestijd
    2 minuten

Pip de kantoorhond

Vandaag is Pip de kantoorhond 1 jaartje ouder geworden. Sinds oktober 2017 loopt Pip bij Swink rond. Voor veel klanten is zij een vast onderdeel van Swink geworden. Een soort alternatieve mascotte die altijd voor leven in de brouwerij zorgt. Ook voor de collega’s zorgt zij voor positieve bijwerkingen. Ze is niet meer weg te denken bij Swink.

Het idee van een hond de hele dag op kantoor was in het begin niet voor iedereen zo aantrekke­lijk. Onze collega Vincent had bijvoorbeeld vanwege de onduide­lijkheid rond honden nogal wat vraagtekens hoe het zou werken. Lees verder om te weten hoe Vincent nu over Pip de kantoorhond denkt!

Angst voor honden

Vincent heeft altijd onzekerheid gehad rondom honden. Het was voor hem heel lastig om te herkennen wat voor gedrag een hond uitstraalde. Was het speels of wilde de hond misschien aanvallen? Als hardloper komt hij veel loslopende honden tegen wat soms voor heel onzekere situaties kan zorgen. Een dier kan daarop anders reageren dan je hoopt. Die ziet een ‘vluchtgedrag’ misschien wel als een teken om te spelen. De gedachte aan een hond die de hele dag op kantoor rondloopt is dan niet een hele fijne gedachte.

Introductie van Pip

De introductie van Pip de kantoorhond ging daarom niet zonder slag of stoot. Vincent zag er veel onzekerheid in. Wat zou de impact zijn van Pip op de werkvloer en hem als persoon? Zou dat niet te veel focusverlies of onzekerheid gaan veroorzaken?

Pip sinds oktober en nu

Na bijna een jaar kunnen we gelukkig zeggen dat Pip op iedereen een goede invloed heeft gehad. Heeft iemand een stressvolle dag en behoefte aan wat afleiding? Dan is Pip er om even te knuffelen of mee te spelen. Zij is altijd bereid om ‘slachtoffer’ te zijn. Blij met de aandacht die ze krijgt. Ze heeft op iedereen een goede invloed gehad. Ook voor Vincent! Pip heeft hem geleerd om het gedrag van een hond te herkennen. Bijvoorbeeld door de manier waarop ze kwispelt. Staat deze in de ruitenwisserstand (heftig heen en weer bewegen) dan is zij heel enthousiast en speels. Vincent heeft dankzij Pip geleerd om het gedrag van honden te herkennen en daardoor heeft hij meer vertrouwen gekregen in als hij andere vrijlopende honden tegenkomt.

Natuur­lijk is het soms nog wel een hellend vlak wat met het lengteverschil best een speciaal beeld kan veroorzaken:

Pip is een niet te missen onderdeel van het bedrijf en een hoopje energie dat altijd in de buurt is!