• gepubliceerd
  • leestijd
    ± 2 minuten

Digitale toeganke­lijkheid met impact

Wij helpen je met digitale toeganke­lijkheid en maken daarbij impact. Onze PSO 30+ certificering toont dit aan. Met de kracht van autisme.

Onze dienstverlening op het gebied van digitale toeganke­lijkheid, data en content komt met een mooie bonus. Doordat we werken met mensen met autisme maken we name­lijk veel impact. Onze hercertificering voor de hoogste trede van de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) bewijst dat. Hierdoor krijgen onze klanten hoge kwaliteit diensten én realiseren ze sociale impact. Maar wat betekent sociale impact bij ons eigen­lijk? En waarom is het belangrijk? Dat laten we je zien in deze blog.

De betekenis van een baan op jouw niveau

Helaas heeft naar schatting 54% van de mensen met autisme geen baan. Hierdoor is het voor hen niet goed moge­lijk om zich te ontplooien en hun dromen te verwezen­lijken. Wij willen hier iets aan doen door mensen met autisme een vaste baan te bieden die recht doet aan hun talenten. Dit zorgt ervoor dat ze niet meer afhanke­lijk zijn van een uitkering. Bovendien groeien en bloeien onze collega’s dankzij hun werk. Diverse collega’s hebben zich enorm ontwikkeld op vakinhoude­lijk en persoon­lijk gebied. Dit is niet alleen heel fijn voor onze mensen, maar ook voor onze klanten. Zij krijgen name­lijk uitstekende dienstverlening dankzij de diepgaande kennis van onze specialisten.

De PSO is een wetenschappe­lijk onderbouwde certificering, waarmee onafhanke­lijk wordt aangetoond hoeveel impact we maken. Doordat we op de hoogste trede van de PSO-ladder staan, behoren we tot de koplopers op het gebied van sociaal ondernemen. Het laat zien dat we direct bijdragen aan een betere maatschappij. Bovendien kunnen opdrachtgevers met een social return (SROI) verplichting die bij ons invullen dankzij de PSO certificering.

Digitale toeganke­lijkheid door Swink

Sinds 2020 bieden we bij Swink diensten aan op het gebied van digitale toeganke­lijkheid. Digitale toeganke­lijkheid betekent dat alle content en diensten ook bruikbaar zijn voor mensen met een functie­beperking. Wij helpen organisaties om dit te bereiken. Doordat wij inclusiviteit heel belangrijk vinden, past dit goed bij ons. Mede dankzij onze gespecialiseerde partners hebben onze specialisten zich in korte tijd tot volwaardige toeganke­lijkheidsonderzoekers ontwikkeld. Inmiddels helpen wij diverse overheden met het toeganke­lijk maken van hun content en website. Zo maken wij de publicaties van de Wetenschappe­lijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) toeganke­lijk.

Swink toegankelijkheid. Buitengewoon inclusief

Nieuwe mensen voor nieuwe diensten

Er is nu veel aandacht voor toeganke­lijkheid. Dat komt doordat het sinds kort voor overheden verplicht is om hun content toeganke­lijk aan te bieden. Diverse overheden maken hiervoor gebruik van onze diensten. Meer opdrachten betekent dat we meer mensen met autisme een baan kunnen bieden. We zijn dan ook erg blij en trots dat binnenkort vier mensen bij ons aan de slag gaan. Zij zullen opgeleid worden tot onderzoeker digitale toeganke­lijkheid. Hierdoor kunnen we beter voldoen aan de vraag in de markt.

We blijven ons en onze dienstverlening ontwikkelen, zodat we nog meer klanten kunnen helpen om toeganke­lijk te worden. Hierdoor kunnen we weer meer mensen met autisme een baan bieden. Zo dragen we bij aan een inclusieve én toeganke­lijke wereld.

Wil je met je organisatie naar het volgende niveau van digitale toeganke­lijkheid? Wij hebben de kennis en middelen om je op elke stap van de route verder te helpen! Bekijk eens wat we je kunnen bieden met onze uitgebreide toeganke­lijkheid dienstverlening.