Pleio

Digitale toeganke­lijkheid en data oplossingen

Pleio staat voor Plein Overheid en is een samenwerkingsplatform van, voor en door de overheid. Overheidsorganisaties kunnen Pleio inzetten als sociaal intranet, samenwerkingsruimte, community/forum of communicatiesite.

Lees hier het klantverhaal van Pleio.

Opdracht

Onze specialisten digitale toeganke­lijkheid hebben een systeem audit uitgevoerd voor Pleio. Zo weten Pleio gebruikers dat de techniek van Pleio toeganke­lijk is. Overheidsorganisaties hoeven daardoor alleen nog maar een content audit uit te laten voeren voor de toeganke­lijkheids­verklaring.
Wij helpen Pleio ook met data analytics. Onze data-analisten zorgen ervoor dat Matomo, het webstatistiekenpakket dat Pleio gebruikt, up to date is. Zo is altijd de data beschikbaar die Pleio nodig heeft om hun diensten goed te meten en te optimaliseren. Bovendien helpen wij Pleio met geavanceerde vragen waarvoor data-analyse nodig is.

“Matthijs houdt onze Matomo omgeving up-to-date en hij helpt ons met geavanceerde vragen. Dat gaat heel erg goed. We zijn daar heel tevreden mee. Daarnaast hebben we in het kader van digitale toeganke­lijkheid alle audits bij Swink belegd. Dus wanneer een partij bij ons komt met de vraag of we een audit kunnen doen of een partij kennen die dit kan, dan verwijzen we die naar Swink.”

Marcel Ziemerink

Accountmanager en community master van Pleio


Buitengewoon fijn van Swink

Dankzij de samenwerking die wij met Pleio hebben, krijgen Pleio gebruikers die door ons een content audit uit laten voeren 10% korting.


Swinker aan het woord

“Ik doe het functioneel beheer van de Matomo installatie van Pleio en ben de vraagbaak voor vragen over analytics. Ik hou Matomo up to date, maar voer updates alleen door als duide­lijk is dat ernstige bugs niet voorkomen of al verholpen zijn. Ik help mee met het meetbaar maken van zaken die niet standaard door Matomo gemeten worden. Dat doe ik door de Matomo Tag Manager in te stellen. En als er problemen op de server zijn waardoor Matomo niet of niet goed werkt, dan kan verhelp ik die of geef ik aan wat er moet gebeuren.”

Matthijs Geerlings Matthijs Geerlings

Data-analist

Website:
pleio.nl
Teamleden:
MatthijsRenateYulia Valencia