Gemeente Hilvarenbeek

Digitaal toeganke­lijkheidsonderzoek en pdf's toeganke­lijk maken

‘Hier is het echt! We hebben oog voor elkaar, werken samen.’ Dat is het motto van de gemeente Hilvarenbeek. De Noord-Brabantse gemeente bestaat uit zes dorpskernen met in totaal 15.000 inwoners.

Lees het klantverhaal van de gemeente Hilvarenbeek

Opdracht

De gemeente Hilvarenbeek vindt het belangrijk dat iedereen alle informatie op hun digitale kanalen goed kan gebruiken. Onze specialisten digitale toeganke­lijkheid onderzochten daarom hun nieuwe website op toeganke­lijkheid volgens de WCAG 2.1 AA norm. Dit werd gevolgd door een hercontrole nadat de gemeente de bevindingen uit het onderzoek had opgelost. Daarnaast maakten onze specialisten een reeks online pdf-bestanden van de gemeente digitaal toeganke­lijk.

“Het contact met Swink is altijd heel persoon­lijk, korte lijntjes. Ze denken goed met je mee. Ik zou hen daarom zeker bij andere gemeenten aanraden.”

Nathalie van Zundert Nathalie van Zundert

Medewerker Online Communicatie & Dienstverlening bij de gemeente Hilvarenbeek

Buitengewoon fijn van Swink

De gemeente wilde meer weten over hoe je een pdf-bestand zelf toeganke­lijk maakt. Daarom maakte de gemeente gebruik van consultancy waarbij zij hierover vragen konden stellen en een van onze experts hierover uitleg gaf.

Swinker aan het woord

“Het was heel leuk om te zien dat bij de hercontrole na een paar weken er veel toeganke­lijkheidsproblemen opgelost waren. Dan zie je dat er echt iets gebeurt met je rapport, dat de website daardoor beter bruikbaar wordt voor iedereen.”

Yulia Valencia Michiel van der Haagen

Specialist digitale toeganke­lijkheid

Teamleden:
Michiel