• gepubliceerd
  • leestijd
    ± 3 minuten

Yannick vertelt wat werken bij Swink voor hem betekent

Wat betekent werken bij Swink voor onze contentspecialist Yannick? Hij vertelt erover in dit blog en over de ontwikkeling die hij heeft doorgemaakt.

Bij Swink vinden we het belangrijk dat onze collega’s zich kunnen ontwikkelen. Yannick Splinter is medewerker van het eerste uur en contentspecialist. Hij maakte bij ons zowel vakinhoude­lijk als persoon­lijk een grote groei door. In dit blog vertelt hij wat werken bij Swink voor hem betekent.

Yannick blog

Ik werk alweer sinds 2012 bij Swink. In het begin was werken bij Swink even wennen voor me. Het duurt name­lijk altijd een tijdje voordat ik me ergens op mijn gemak voel. Voordat ik hier kwam werken werd ik name­lijk vaak als een vreemde eend in de bijt gezien. Daardoor heb ik bijvoorbeeld niet zo’n fijne schooltijd gehad en vond ik moei­lijk aansluiting. Ik keek daarom eerst de kat uit de boom.

Voel me hier op mijn gemak

Inmiddels heb ik mijn draai helemaal gevonden en voel ik me hier erg op mijn gemak. Ik kan dat niet op één ding terugvoeren. Mijn collega’s hebben daarbij zeker geholpen. Ze accepteren me zoals ik ben en we staan altijd voor elkaar klaar. Ook wordt er bij Swink rekening houden met wat je nodig hebt om goed te kunnen functioneren. Zo is mijn werk gestructureerd en afgebakend, zodat ik me kan focussen op de inhoud.

Ook reizen maken heeft geholpen om zelfvertrouwen te ontwikkelen, terwijl ik vliegangst heb. Zo stond ik ooit op Schiphol om het vliegtuig te pakken naar Edinburgh, waar een vriend van me studeerde. Bij aankomst op het vliegveld wilde ik meteen weer terug naar huis, want ik raakte overspoeld door allerlei vragen in mijn hoofd. Wat als ik de douane niet doorkom? Weet het hotel daar wel zeker dat ik straks aankom? Ik was echt lijkbleek weggetrokken, maar ben toch gegaan want ik ben erg loyaal naar m’n vrienden. Ik heb met die reis veel onzekerheden overwonnen en ben nog een keer teruggegaan. Verder heb ik een paar jaar geleden een maand met vrienden door Japan gereisd en daar veel tempels en musea bezocht. Een onvergete­lijke ervaring. Ik volg een online cursus Japans, omdat de taal mij boeit en ik zo meer leer over dit boeiende land. Hope­lijk komt deze kennis van pas bij een van mijn volgende reizen naar dit land.

Onzekerheden overwinnen en puzzels oplossen

Toen ik bij Swink begon was ik wat onzeker over mijn sociale vaardigheden. Hoe ga je bijvoorbeeld met iemand om en hoe maak je ´zomaar´ een praatje? Tegenwoordig gaat dat vanzelf, maar daar heb ik wel eerst wat voor moeten overwinnen. Ook vond ik bellen lastig, omdat je je niet op een inkomende oproep kunt voorbereiden en zo niet weet wat je kunt verwachten. Gelukkig waren mijn collega’s behulpzaam en kon ik de telefoon aan hen geven als er iemand belde. Oefening baart kunst: tegenwoordig beantwoord ik dage­lijks diverse telefonische vragen die bij de helpdesk binnenkomen. Dit gaat erg goed. Ik vind het nu niet lastig meer.

Ik ben verder erg secuur. Zo houd ik gedurende de werkdag in een schriftje bij hoeveel tijd ik aan een opdracht voor een klant heb besteed. Zo behoud ik voor mezelf het overzicht en heeft de klant inzicht in waaraan de uren zijn besteed. Ook dek ik om 12.00 uur de lunchtafel voor mijn collega’s, omdat ik het op mijn werk het prettig vind om op een vast tijdstip te lunchen. Thuis ben ik daar overigens een stuk flexibeler in, want dan lunch ik vaker in mijn eentje.

Het liefst lunch ik precies om 12.00 uur. Ik leg dan alvast de borden en het bestek voor mijn collega’s klaar. Die zeggen voor de grap weleens tegen me dat de structuur helemaal weg is als ik er niet ben.

Veel lol met collega’s

Sowieso wordt er veel gelachen op de werkvloer. Zo heb ik vaak veel lol met mijn collega Peter, die naast me zit. We vermaken ons tussendoor met het opzoeken van nutteloze feitjes in gesprekken die eigen­lijk nergens over gaan en daarom zo grappig zijn. Dit gaat vaak tijdens de lunchpauze door. Zo maakten een aantal collega’s laatst deze formule:

formule

Hint: de formule verwijst naar het liedje ‘Eén ei is geen ei’.

Door mijn ervaringen bij Swink ben ik zekerder van mezelf geworden. Ik ben ervan overtuigd dat ik daardoor nu sneller mijn draai vind in andere omgevingen, zowel qua werk als privé. Ik heb het hier erg naar mijn zin.

Herken jij je hierin?

Benieuwd naar wat werken bij Swink anders maakt? Surf dan naar de pagina ‘Herken jij je hierin?’ en lees hoe wij zorgen voor een bij jou passende werkplek.

Andere artikelen: