• gepubliceerd
  • leestijd
    ± 2 minuten

Transparant zijn kun je leren

Transparantie is lastig wanneer je autisme hebt. Niet alleen voor jezelf, maar ook zeker voor de omgeving. Hoe ziet de buitenwereld je?

Transparantie is lastig wanneer je autisme hebt. Niet alleen voor jezelf, maar ook zeker voor de omgeving. Want nemen de mensen om je heen een ‘mindere’ kant wel voor lief? Hoe ziet de buitenwereld je en hoe gaan mensen met je autisme om? In dit blog leg ik je mijn ervaringen uit.

Vroeger:

Op school was het altijd een uitdaging om bij een groepje te horen. Dat is het natuur­lijk zonder beperking al, maar helemaal als je sociale handicap extra roet in het eten gooit. Jonge kinderen kunnen heel hard zijn. Als je weinig sociaal zelfvertrouwen hebt kan een normale schooldag knap lastig zijn, want waarom accepteert dat groepje jou niet? Is het iets wat je zelf fout doet of komt het omdat jij hun ‘type’ gewoon niet bent? Met mijn autisme nam onzekerheid dan de overhand. Ik had altijd het gevoel dat het kwam door dingen die ik zei of deed. Dat hoefde natuur­lijk helemaal niet zo te zijn, soms passen mensen nou eenmaal gewoon niet bij elkaar. Maar het is moei­lijk jezelf daarvan te overtuigen als je een hoopje onzekerheid bent.

Leren accepteren:

Ik train al heel lang bij dezelfde atletiekclub; AV’23 in Amsterdam-Oost. Doordat ik vanaf jonge leeftijd daar train vertrouw ik die mensen inmiddels. Ik weet wat ik aan ze heb en hoe ik hun oordeel in kan schatten. Die prettige sociale omgeving zorgt ervoor dat ik mij kwetsbaar op durfde stellen rondom mijn autisme. Zij gaven mij de kans om ‘zwakte’ te tonen waardoor ik de ruimte kreeg te ontdekken wat mijn autisme voor mij in de praktijk betekende. Die acceptatie van buitenaf gaf mij de ruimte mijn comfortzone op te rekken. Ik hoefde bijvoorbeeld niet onnodig lang na te denken over hoe een opmerking viel bij iemand. Iets wat jarenlang echt een groot issue was. Ik kon nog dagen onrustig zijn over die ene zin. Denkend ‘Had iemand dat niet verkeerd opgevat’.

Transparant zijn:

Bij Swink hebben wij samen met alle collega’s onze kernwaarden opgesteld. Dat zijn zaken die wij allemaal heel belangrijk vinden. Een van die kernwaarden is ‘Transparant zijn’. Voor mij heeft dat een groot voordeel. Bij onswordterg aangestuurd op open zijn over hoe je je voelt. Heb ik een mindere dag of voelt een klus niet prettig, dan willen ze juist dat ik het aangeef. Op die manier weet het bedrijf en ook de klant exact wat ze aan mij hebben. Daardoor heb ik meer zelfvertrouwen gekregen in mijn werk. Juist omdat ik weet dat ik fouten mag maken zolang ik dit maar aangeef.