• gepubliceerd
  • leestijd
    ± 2 minuten

Expert digitale toeganke­lijkheid Ron Beenen en Swink

Ron Beenen is een autoriteit op het gebied van digitale toeganke­lijkheid. We zijn daarom trots dat hij adviseur is van Swink.

Twee mensen weten meer dan een, behalve als het om Ron Beenen gaat. Ron weet name­lijk enorm veel van digitale toeganke­lijkheid. We zijn daarom trots dat hij adviseur is van Swink. In deze blog stellen we Ron aan je voor en laten we zien wat hij doet voor Swink.

De achtergrond van RonRon Beenen

Met ruim 15 jaar ervaring op het gebied van digitale toeganke­lijkheid heeft Ron veel kennis van het vakgebied opgebouwd. Hij heeft jarenlang voor Stichting Accessibility gewerkt. Deze stichting was jarenlang het onafhanke­lijke Nederlandse expertise- en onderzoeksinstituut voor digitale toeganke­lijkheid. Ron was daar verantwoorde­lijk voor het audit-, training- en consultancyprogramma. Hiermee hielp hij (grote) organisaties om toeganke­lijkheid strategisch te verankeren. Ook leidde hij diverse grootschalige onderzoeken die onder meer in opdracht van het Ministerie van Binnenlandse Zaken werden uitgevoerd en in de Tweede Kamer zijn besproken.

Tegenwoordig werkt Ron voor Deque Systems als Director of Business Development Europe. Dit bedrijf is een wereldwijde speler op het gebied van digitale toeganke­lijkheid. Deque levert producten, diensten en kennis. Deze worden afgenomen door banken, verzekeraars, online retailers, overheden en leidende softwarebedrijven als Microsoft en Google. Hun open source testsysteem axe-core is meer dan 300 miljoen keer gedownload. Hun tweedaagse online congres axe-con werd recent door meer dan 17.000 mensen bezocht.

Mister accessibility

Stel Ron een vraag over toeganke­lijkheid en hij zal meteen een uitgebreid verhaal vertellen. Aan alles merk je dat Ron veel van het onderwerp weet en er gepassioneerd over is. Je zou hem dus ‘mister accessibility’ kunnen noemen. Bij Swink maken we graag gebruik van zijn kennis en ervaring.

Digitale toeganke­lijkheid is onze nieuwste dienst. Eén van onze kernwaarden is Deskundigheid en daarom was het voor ons heel belangrijk om vanaf het begin hoge kwaliteit te leveren aan onze klanten. Ron speelde een belangrijke rol bij het opzetten en ontwikkelen van onze dienstverlening. Nog steeds maken we graag gebruik van zijn expertise. Vooral bij complexe of strategische vraagstukken komt zijn kennis goed van pas.

Voor jou als klant betekent onze samenwerking dat je verzekerd bent van topkwaliteit dienstverlening. Onze onderzoekers zijn name­lijk goed getraind in toeganke­lijkheid waarbij gebruik is gemaakt van Ron’s expertise. Daardoor krijg jij optimale inzichten en adviezen met onze audits.

Inclusiviteit en toeganke­lijkheid

Inclusiviteit is voor ons als sociale onderneming een belangrijke waarde. Bijdragen aan een toeganke­lijke wereld sluit daar naadloos bij aan. We zijn daarom blij dat we al veel klanten hebben kunnen helpen om toeganke­lijker te worden. Mede dankzij de hulp en adviezen van Ron kunnen we dit doen. Steeds meer klanten weten ons nu te vinden voor hun vragen over toeganke­lijkheid. Hierdoor starten er binnenkort nieuwe collega’s bij ons. Door meer mensen met autisme een baan te kunnen bieden, dragen we ook op die manier bij aan meer inclusiviteit. Zo is de cirkel weer rond!

Wil je met je organisatie naar het volgende niveau van digitale toeganke­lijkheid? Wij hebben de kennis en middelen om je op elke stap van de route verder te helpen! Bekijk eens wat we je kunnen bieden met onze uitgebreide toeganke­lijkheid dienstverlening.