• gepubliceerd
  • leestijd
    ± 1 minuut

Contentmigratie Erasmus MC: een terugblik

Swink heeft voor Erasmus MC een contentmigratie uitgevoerd. In dit blog kijkt contentspecialist Michelle Bosman terug op deze opdracht.

Wat heb ik van deze opdracht geleerd?

Ik heb altijd al een groot oog voor detail gehad en werk zeer gestructureerd, maar ik ben ook een perfectionist. Tijdens de eerste paar weken van mijn werkzaamheden werd ik volledig overspoeld door zowel informatie als vragen van collega’s. Ik stak veel tijd in zowel het overzicht houden als geen details over het hoofd zien. Dit gaat in mijn geval al snel nadelig werken aangezien ik dingen niet los kan laten en hierdoor onverhoopt in taken blijf hangen. Tijdens mijn werkzaamheden ben ik mezelf gaan verplichten om dingen wat sneller los te laten. Niet té snel natuur­lijk, maar op een manier die gebalanceerd is. Meestal weet ik name­lijk dondersgoed dat iets wel goed zit omdat ik tijdens het werk zelf al vaak dingen check. Voorheen zat er echter geen stopknop op mijn grote hoeveelheid aan check-sessies.

Ik controleer dingen nu nog steeds meer dan gemiddeld, maar kan het op een bepaald moment volledig loslaten. Als je je dit niet eigen maakt kun je niet duurzaam om blijven gaan met een grote klus als de migratie van de Erasmus MC-website, zonder daar erg veel stress van te krijgen. Dit leerproces helpt mij nu niet alleen in mijn werk, maar ook in mijn persoon­lijk leven. Ik heb name­lijk altijd al een overdreven passie gehad voor dingen vele malen controleren. Ik behaalde graag perfectie in praktisch alle facetten van mijn leven. Zelfs mijn bed opmaken kostte mij erg veel tijd – het moest er nou eenmaal perfect bijliggen! Nu lig ik eigen­lijk altijd onder een dekbed waar ik voorheen slapeloze nachten van kreeg.

Nazorg contentmigratie: nieuwe website actueel houden

Sinds januari dit jaar werk ik niet meer op locatie in Rotterdam en zijn de grootste migratiewerkzaamheden voltooid. We zijn echter nog steeds dage­lijks bezig om de nieuwe website up-to-date te houden. Regelmatig komen er dingen naar voren die nog gemigreerd moeten worden. Ook verbeteren we met ons oog voor detail kleine foutjes die opgemerkt worden naarmate de website langer gebruikt wordt.

Ook je contentmigratie laten uitvoeren door Swink?

Wil jouw organisatie ook ondersteuning bij de overgang naar een nieuwe website of CMS? Onze contentspecialisten staan voor je klaar! Bekijk voor meer informatie de webpagina over onze contentmigratie.

Andere artikelen: