• gepubliceerd
  • leestijd
    ± 2 minuten

Zijn jouw teksten toe aan een opfrisbeurt?

Mogen de teksten op jouw site wel eens afgestoft en opgefrist worden? Wij kunnen jouw teksten redigeren of herschrijven. Hoe doen we dat?

Onze contentspecialisten zijn expert op het gebied van goede, pakkende content. Mogen de teksten op jouw site wel eens afgestoft en opgefrist worden? Wij kunnen jouw teksten redigeren of herschrijven. Hoe doen we dat?

Focus:

Jij weet als geen ander welke doelgroep jij wilt bereiken op je website én je hebt vast al een huisstijl. Jij bepaalt de focus van de teksten: is het een informele tekst, of juist formeel? Ga je in op alle technische details of juist niet? En heel simpel: zeg je u of jij? Als je bent gestart met het proces van het maken en vullen van een nieuwe site, is het heel goed om die oude huisstijl eens te evalueren. Wij kunnen je natuur­lijk ook helpen met het bepalen van de focus van je teksten. Zo ga je goed voorbereid door naar de volgende stap.

Richtlijnen:

Voordat wij aan de slag gaan met jouw content, willen we graag weten hoe jij die content precies voor je ziet. Daar heb je eerder al over nagedacht, nu werk je dat uit zodat wij de kwaliteit kunnen leveren die jij voor ogen hebt. Denk bijvoorbeeld aan:

  • B1 schrijfniveau of niet? Gebruikt en begrijpt jouw doelgroep veel jargon of wil je dat de tekst voor iedereen goed leesbaar is?
  • Hoe wil je jouw bedrijfsnaam terugzien? Zijn er verschillende schrijfwijzen?
  • Schrijf je vanuit je bedrijfsnaam, of gebruik je liever ‘wij’?
  • Welke waarden moeten jouw teksten uitstralen? Dat helpt ons bij het vinden van de juiste tone of voice.
  • Hoe wil je jouw doelgroep aanzetten tot actie?

Aan de slag:

Met de door jou opgestelde richtlijnen gaan wij met de teksten aan de slag. We maken samen met jou een planning en stellen prioriteiten aan de volgorde van de teksten die we herschrijven of redigeren. We houden je op de hoogte van de voortgang en vragen je regelmatig om feedback. Je blijft zo nauw betrokken tijdens het proces. Zo kunnen we samen onvoorziene problemen direct oplossen en lopen we geen vertraging op.

Kracht van autisme

Wij geloven niet in stereotypen. Het idee dat mensen met autisme enkel goed zouden zijn met techniek en cijfers, is wat ons betreft achterhaald. Onze tekstschrijvers hebben een scherp oog voor detail en weten precies hoe jouw boodschap het sterkst overkomt. We zijn doortastend en werken zorgvuldig, zodat jij straks trots kan zijn op jouw nieuwe content.

Succesvolle samenwerking:

In december 2018 zijn wij gestart met het herschrijven en migreren van de content van SURF, de ICTcoöperatie van onderwijs en onderzoek. Zij waren toe aan een frisse nieuwe website, met heldere teksten zonder technisch jargon. De teksten die eerder waren geschreven ‘over SURF, van SURF’, stralen nu uit dat de coöperatie samenwerken bovenaan de prioriteitenlijst heeft staan. In maart 2019 ging de nieuwe website live en achter de schermen werken wij aan de laatste loodjes.

Marloes Buurman (SURF) over de samenwerking met Swink:
“De redacteuren van Swink hebben SURF goed geholpen met het herschrijven van teksten voor SURF.nl. Ze maakten zich de tone of voice vlot eigen en ze werken snel.”

Voor jou aan de slag:

Ben je enthousiast geworden en wil je een keer kennis komen maken met ons? De koffie en thee staan altijd voor je klaar. Vul het formulier in of bel ons om een afspraak te maken.