Gemeente Amsterdam

De gemeente Amsterdam is een jarenlange klant van Swink. De gemeente is continu bezig met het verbeteren van haar online dienstverlening.

Wat doen we

Voor de gemeente Amsterdam rapporteren en analyseren wij webstatistieken. Op die manier kunnen vragen worden beantwoord als: ‘hoe komen bezoekers op de site?’, ‘welke pagina’s worden bezocht?’, ‘hoe is het gebruik van online formulieren?’.

Onze specialisten adviseren haar over de implementatie van Matomo, een programma om bezoekersstatistieken van websites bij te houden. Daarnaast adviseren wij hoe bij Matomo metingen kunnen worden ingericht om zo de gewenste rapportages mee op te stellen.

Verder trainen we medewerkers van de gemeente om hun kennis over website analytics te vergroten.

“Swink weet meer dan goed waar ze mee bezig zijn. Het maatschappe­lijke doel dat daarnaast wordt gediend maakt ze extra bijzonder. Deze eigen invulling maakt Swink onderscheidend in de markt.“

Tino de Velde

Adviseur Online Dienstverlening

Buitengewoon fijn van Swink

Door de metingen die wij doen kan de gemeente werken op basis van concrete gegevens in plaats van aannames.

Swinker aan het woord

“Doordat we een standaard meetplan maken kunnen we de complexiteit en de valkuilen, die we nu steeds tegenkomen bij het maken van de analyses, verhelpen. Hierdoor hoeven we veel minder tijd te besteden aan hoe we de juiste data kunnen opleveren, en meer aan de analyse zelf.”

Matthijs Geerlings

Data analist

Teamleden:
MatthijsPeter