• gepubliceerd
  • leestijd
    ± 2 minuten

Terugblik op een buitengewoon 2022

Het is december en ook bij Swink blikken we terug op het afgelopen jaar. We hebben een mooie groei gemaakt als organisatie. Groei in het aantal nieuwe klanten, in de ontwikkeling van onze diensten, maar ook persoon­lijke groei. Hoewel we natuur­lijk buitengewoon trots zijn op de behaalde resultaten, is de persoon­lijke groei en steeds verder ontwikkelende deskundigheid van onze collega’s de mooiste vorm van groei. Daarom vertellen Kaylee, Vincent en Annette over wat 2022 voor hen buitengewoon maakte.

Het jaar van Kaylee: van nooit presenteren tot awareness-sessies geven

Kaylee Heijnis"2022 was een druk jaar waarin ik veel nieuwe dingen heb mogen leren en uitproberen. In het voorgaande jaar was ik vooral bezig met het afronden van mijn opleiding tot specialist digitale toeganke­lijkheid. Mijn doel voor dit jaar was om verder te groeien tot volwaardig lid van het toeganke­lijkheid team. Om dit doel te halen was voor mij de grootste opgave om te leren presenteren voor klanten. Ik heb presenteren altijd erg spannend gevonden en wist niet of het mij zou lukken om de spanning te overkomen.

Het is mij gelukt om dit jaar een aantal presentaties te geven. Hierbij heb ik veel hulp en begeleiding van mijn collega’s gekregen. We hebben het geven van presentaties rustig opgebouwd. In het begin van het jaar keek ik alleen mee, aan het eind van het voorjaar mocht ik een deel van de presentaties geven. Dit hebben wij langzaam uitgebreid tot ik het grootste deel van de presentatie onder begeleiding kon geven. Uiteinde­lijk heb ik in oktober ook een awareness-sessie over digitale toeganke­lijkheid gegeven. Ik vond het vooraf erg spannend. Toch was het de spanning helemaal waard toen ik achteraf hoorde dat deelnemers er veel van hebben geleerd."

Het jaar van Vincent: verborgen kwaliteiten ontdekken door meer verantwoorde­lijkheid

Vincent Wiering"Mijn hoogtepunt van 2022 was de contentmigratie voor de nieuwe website van het St. Antonius Ziekenhuis. Ik had bij deze opdracht voor het eerst meer verantwoorde­lijkheid. Dat betekende dat ik de werkvoorraad moest bijhouden, instructies aan collega’s moest geven en de voortgang moest terugkoppelen naar de klant. Een uitdagende periode die soms best hectisch was. Als een collega bijvoorbeeld opeens extra tijd bleek te hebben, moest ik daarop in kunnen springen zodat diegene verder kon werken. Ik leerde hierdoor beter te plannen en een goed overzicht te behouden. Daarnaast bleek ik een stuk meer stressbestendig dan ik zelf had verwacht. Dat neem ik zeker als bonus mee in volgende projecten waar ik moge­lijk een verge­lijkbare rol krijg."

Het jaar van Annette: steeds meer data-analyse opdrachten zelfstandig uitvoeren

Annette de Bruijn"In september 2021 begon ik bij Swink, als onderdeel van mijn re-integratie na een langdurige burn-out en een Data Science omscholingstraject. En dan is het plotseling december 2022. Nog steeds bij Swink, als data-analist, in vaste dienst inmiddels. Wat is er allemaal gebeurd in de tussentijd? Veel meer dan ik anderhalf of een jaar geleden voor moge­lijk had gehouden. Als noob binnen het data team hebben mijn collega’s me alle vertrouwen gegeven. En daarmee de moge­lijkheid om veel te leren.

Tijdens de dashboard en database migratie voor een verzekeraar leerde ik eerst (vooral) de voorkant van Power BI kennen. Toen ik af en toe de maandrapportage voor Waar Staat je Gemeente (VNG) mocht oppakken, maakte ik ook kennis met de achterkant van Power BI. In het meewerken aan het meetplan en de dashboards voor een grote overheidsorganisatie leerde ik hoe je organisatiedoelen kan vertalen naar KPI’s, het instellen van tags en triggers en het inrichten van dashboards in Matomo. Een goede leerschool om vervolgens zelfstandig voor Stichting Pleio aan de slag te gaan. En nu werk ik aan een grote opdracht voor een andere grote overheidsorganisatie, waarbij ik een database opzet en analyses instel.

Inmiddels kan en doe ik steeds meer zelfstandig, hoewel ik ook nog heel veel te leren heb. Maar dat is juist het leuke van dit werk. Wie weet wat ik in 2023 allemaal ga kunnen!"

Namens ons allemaal wensen we je fijne feestdagen en een buitengewoon 2023!

Swink wenst u een fijne kerst en een buitengewoon 2023

Andere artikelen: