• gepubliceerd
  • leestijd
    ± 2 minuten

Kwetsbaarheid tonen

In dit blog legt Vincent uit hoe hij met kwetsbaarheid omgaat. Hoe ging dat vroeger en hoe gaat dat nu op kantoor bij Swink?

Het tonen van kwetsbaarheid heb ik altijd als een uitdaging gezien. Door mijn autisme ben ik het gewend een ‘muur’ om mij heen te bouwen en heftige emoties te ontwijken. Dat doe ik om mijzelf te beschermen, maar daardoor kom ik soms wat hard en stug over. Sinds ik bij Swink werk, heb ik daar grote stappen in gemaakt om dat te veranderen. Hoe ik dat heb gedaan, leg ik je graag uit in dit blog.

Maskeren als schild

Vroeger op school voelde ik mij altijd raar en een buitenbeentje. Dat kwam omdat ik mijn klasgenoten niet goed begreep en zij mij ook niet. Het was altijd alsof er een soort ruis op de lijn zat. Alsof je allebei een andere taal spreekt. Daardoor leerde ik om gedrag van anderen te kopiëren, als een soort trucje. Zo kon ik mijn echte gevoelens en gedrag maskeren en viel ik minder op. Uiteraard hielp dat niets tegen mijn echte gevoel van onzekerheid en kwetsbaarheid.

Kwetsbaarheid op kantoor

Waar gehakt wordt, vallen spaanders. Ook ik maak wel eens een foutje op het werk. Dat hoort erbij,maar daar wil ik wel van leren, zodat ik niet steeds dezelfde fouten maak.Ik vond het in het begin heel erg moei­lijk om aan te geven dat ik een fout gemaakt had, omdat ik bang was om veel kritiek te krijgen. Die kritiek kreeg ik natuur­lijk eerder als ik niet had aangegeven dat ik een fout had gemaakt. Die onzekerheid over het werk zorgde ervoor dat ik sommige stomme fouten keer op keer bleef maken. Dat werd een vicieuze cirkel, want ik werd daardoor steeds onzekerder.

Mijzelf open durven stellen

Mij openstellen voor kritiek is een uitdaging. Niet omdat ik een perfectionistisch beeld heb van mijzelf, maar meer omdat ik me onzeker voel over hoe iemand gaat reageren. En hoe moet ik daar dan weer op reageren? Bij Swinkheb ik geleerd om eer­lijk te zeggen:Ik kom er niet uit’. Op die manier krijg ik op tijd hulp en komen we uiteinde­lijk tot het beste resultaat.

Grens aan verantwoorde­lijkheden

Ik werk nu bijna 10 jaar bij Swink. Dan krijg je bij sommige klussen dus ook meer verantwoorde­lijkheden. Voor de teamleider en voor mij is het dan heel belangrijk dat we afstemmen en in de gaten houden waar mijn verantwoorde­lijkheden stoppen. Daarbij is het extra belangrijk dat ik het meld wanneer ik het overzicht kwijt ben. Voor mij is dat confronterend omdat het dan voelt als falen. Terwijl het voor mijn teamleider dan juist een goed signaal is om even wat extra op te letten. Voor het verloop van een project kan dat onnodige frustratie of tijdverlies schelen.

Eer­lijkheid duurt het langst

Door te weten dat ik fouten mag maken als ik er maar van leer, durf ik het sneller aan te geven dat ik een fout heb gemaakt. Wanneer ik even niet zo lekker in mijn vel zit, emotioneel gezien, is de kans op fouten maken groter.Ook dat heb ik leren aangeven, zodat mijn teamleider daar rekening mee kan houden. En juist daar krijg ik dan weer meer zelfvertrouwen door. En dat is voor onze klanten ook fijn, want zo kunnen we keer op keer onze klussen tot een goed einde brengen.