Sociale Verzekeringsbank

Een frisse schrijfstijl

De Sociale Verzekeringsbank (SVB) is de uitvoerder van volksverzekeringen in Nederland. Zij zorgen er bijvoorbeeld voor dat de uitbetaling van kinderbijslag en AOW-pensioen op tijd en correct verloopt. De SVB beheert deze en andere sociale voorzieningen.

Lees hier het klantverhaal van de Sociale Verzekeringsbank.

Opdracht

Voor de SVB reviewden wij hun webteksten. Onze specialisten gingen met een bezem door de stukken heen om te zorgen voor een consistente en frisse schrijfstijl voor iedere tekst. Ook toetsten ze de teksten op taalniveau B1. Dit Taalniveau kenmerkt zich door het gebruik van eenvoudig Nederlands.

“Het uitwisselen van de teksten ging het perfect en snel en we hebben er veel aan gehad. Ik zou Swink zo weer inschakelen als de kans zich voordoet.”

Theo Bolhuis

Manager Online Dienstverlening en Klantproducten

Buitengewoon fijn van Swink

Onze contentspecialisten zijn vertrouwd met het schrijven van frisse en vindbare webteksten. Door onze detailgerichtheid zien wij snel wat we aan je teksten kunnen verbeteren.

Swinker aan het woord

“De regelingen die de SVB behandelt zitten vrij complex in elkaar. Er zijn veel regels en uitzonderingen waar burgers mee te maken hebben. De website van de SVB moet burgers helpen hier hun weg in te vinden. Daardoor was het een leuke uitdaging om de teksten zodanig te redigeren dat ze voor iedereen begrijpe­lijk zijn.”

Marcel Otte

Webanalist, SEO- & SEA-specialist

Website:
svb.nl
Teamleden:
MarcelRenateMarijn