Horizon

Schoolpagina's herschrijven

Horizon biedt speciaal onderwijs in de regio Rotterdam, Den Haag en Gouda. Bij Horizon krijgen kinderen en jongeren een nieuwe kans. Hun leerlingen hebben verschillende achtergronden en verschillende moge­lijkheden, maar hebben één ding gemeen: ze hebben meer aandacht en begeleiding nodig dan het regulier onderwijs kan bieden.

Lees hier het klantverhaal van Horizon.

Opdracht

We herschreven de schoolpagina’s van Horizon in dezelfde stijl als van de Altra scholen. De oude teksten waren formeel van toon. Met de scholengidsen hebben we er aansprekende teksten van gemaakt, die vooral de ouders van de kinderen een goed gevoel over de school moeten geven.

We hebben daarbij ook een format aangehouden die we hen zelf hebben geadviseerd, zodat de teksten uniform zijn en het duide­lijk is waar je welke informatie kunt toevoegen. Ook zochten we informatie op die we in de pagina’s verwerkten en dachten mee over de paginastructuur.

Voor Altra Educé onderzochten we hoe bezoekers hun website gebruikten. Zo konden zij hun customer journey in kaart brengen. Ook deden wij een zoekwoordenonderzoek voor hen, zodat zij weten hoe ze hun content kunnen optimaliseren voor een betere vindbaarheid.

Buitengewoon fijn van Swink

Onze contentspecialisten denken graag met je mee om de juiste tone of voice te vinden.

Swinker aan het woord

“Het is altijd een leuke uitdaging om me in te leven in een doelgroep die ik niet zo goed ken. Ik denk dat Horizon met deze teksten veel beter uitstraalt waar ze voor staan: zorg en aandacht voor kinderen die dat goed kunnen gebruiken.”

Renate Roke

Contentspecialist, SEO- & SEA-specialist

Teamleden:
MarcelRenateMarijn