Swink is een

B Corp

Certified Benefit Corporation

We zijn al een aantal jaar een gecertificeerd B Corp. Als bedrijf word je niet zomaar een B Corp. Wat B Corps bijzonder maakt en waarom deze certificering voor ons zo belangrijk is, vertellen we je hier.

  • Wat is B Corp?

    B Corp staat voor Benefit Corporation. Gecertificeerde B-Corps zijn bedrijven die laten zien dat winst maken en een positieve bijdrage leveren aan de maatschappij goed samengaan. Het zijn bedrijven die maatschappe­lijke impact maken en daarmee de wereld een stukje beter maken.

    Swink is sinds april 2015 geregistreerd als Certified Benefit Corporation. Daarmee zijn wij een van de eerste B Corps in Europa. Maatschappe­lijke impact maken is voor ons een kernwaarde. De B Corp certificering is voor ons belangrijk, omdat we ons daarmee aansluiten bij een wereldwijde beweging gericht op het maken van impact. Dat geeft ons toegang tot een groot netwerk van B Corps. In Nederland zijn dit er al ruim 60. Bovendien is het B Corp label geen papieren tijger, maar betekent het echt iets.

  • Geen woorden, maar daden

    B Corp is een certificering die echt iets betekent. Om B Corp te worden moet je name­lijk een streng assessment doorlopen. Hierbij wordt gekeken naar de impact die je als bedrijf realiseert. Bovendien moet je je als bedrijf juridisch committeren dat je het maken van winst en impact in evenwicht brengt. Het gaat niet om mooie plannen of intenties, maar om de daadwerke­lijke resultaten die je als bedrijf op dit vlak behaalt. Dat past heel goed bij Swink, omdat het maken van impact leidend is bij wat we doen. Voor ons is dat het bieden van werk aan mensen met autisme.

Best for the world

We zijn er trots op dat we al drie jaar op rij tot de 10% best presterende B Corps behoren. Deze zogenaamde Best for the world B Corps laten zien wat er moge­lijk is bij het maken van impact. Per categorie worden B Corps gehonoreerd voor Best for the world. De afgelopen drie jaar is Swink gehonoreerd in de categorie Community. In 2016 en 2017 waren we dat zelfs ook in de categorie Overall.

Een krachtig aspect van het B Corp certificaat is dat het laat zien hoeveel impact je daadwerke­lijk maakt als bedrijf. Deze informatie is publiek toeganke­lijk. Wil je weten hoe Swink presteert op de criteria van B Lab? Bekijk dan ons profiel.

De combinatie van validatie door derden, transparantie en wette­lijke aansprake­lijkheid maken de B Corp certificering erg krachtig. Het is een onafhanke­lijke bevestiging van de impact die we als bedrijf maken. Bovendien houdt het ons als bedrijf scherp en gefocust. We willen tenslotte wel Best for the World blijven!

Team Swink B-corporatie

Meer weten?

Vind je duurzaam inkopen en daarmee social return ook belangrijk? En wil je meer weten over hoe wij dit samen met jou kunnen realiseren? Neem dan gerust contact met ons op via het onderstaande contactformulier.