Buitengewone

DASHBOARDS

Dashboarding

Met een dashboard ben je altijd up-to-date, maar nog veel belangrijker wij passen het dashboard aan naar wat jouw organisatie nodig heeft. Veel organisaties gebruiken data uit verschillende bronnen om hun beslissingen op te baseren. Met een persoon­lijk dashboard krijg je in één oogopslag alle data die jij nodig hebt, én in je eigen huisstijl.

Tips voor het verbeteren van data analyses

Bij het ontwikkelen van een dashboard kijken we goed naar welke data je nodig hebt om je beslissingen mee te ondersteunen en waar je het dashboard voor wilt gebruiken. Zo kunnen we de meest kritieke metrics tonen op een manier die het best bruikbaar is. Ook ideaal voor je periodieke rapportage!

Visualisaties in Power BI, Tableau en Qlik!

We hebben veel ervaring met bekende BI tools als Microsoft Power BI, Qlik en Tableau. Met deze tools kun je data importeren, analyseren en visualiseren. Onze brede kennis van deze systemen geeft ons de moge­lijkheid om ze effectief in te zetten en verrassende, maar doeltreffende resultaten te laten zien.

Continu inzicht in je webprestaties

Met webstatistieken-rapporten krijg je inzicht in je webprestaties. Die zijn daarom een belangrijk onderdeel van je websiteoptimalisatie (SEO en conversie-optimalisatie). Binnen organisaties ontbreekt het vaak aan kennis, tijd en ervaring om deze rapporten te maken en te interpreteren. Onze webanalisten helpen je graag met het verzamelen en analyseren van je websitedata. Op basis van deze data geven we je periodieke rapporten en verbeteradviezen waarmee je je websiteprestaties blijvend kunt verbeteren.

Waarom een webanalytics rapport?

Met data uit je analytics tool, zoals Piwik PRO, Matomo of Google Analytics kun je het gebruikersgedrag van je websitebezoekers verzamelen. Je kunt talloze statistieken opvragen, maar het is beter om relevante data eruit te filteren én die correct te interpreteren. Data verzamelen en analyseren kan pas nadat een analytics tool op je website is geïnstalleerd. Wij doen dit voor je en stellen vervolgens samen de belangrijkste KPI's en websitedoelen vast (conversies). Bijvoorbeeld: meer bezoekers of aankopen of informatieaanvragen via het contactformulier.

Kies voor privacyvriende­lijke analytics met Piwik PRO of Matomo

Door Google Analytics te gebruiken krijgt Google toegang tot jouw webdata. Wil je dit niet? Dan kun je voor Piwik PRO of Matomo kiezen. Deze toonaangevende web analytics-tools zijn qua functionaliteit verge­lijkbaar met Google Analytics. Met Piwik PRO en Matomo voldoe je aan de AVG en garandeer je meer privacy voor jezelf en je websitebezoekers. Wij kunnen je helpen om een van deze tools te implementeren op je website en de data te interpreteren.

  • Visualisaties in Power BI of Tableau

    We hebben veel ervaring met bekende BI tools als Microsoft Power BI en Tableau. Met deze tools kun je data importeren, analyseren en visualiseren. Deze visualisaties geven je een helder overzicht van wat voor jouw organisatie belangrijk is. Op die manier haal je inzichten uit de data die jouw bedrijf beter helpt te presteren. Door de data die je al hebt te gebruiken, krijgt deze waarde voor jouw business.

  • Gepersonaliseerd en altijd up to date

    Datavisualisaties in BI tools zijn heel flexibel. Je kunt ze personaliseren, zodat je de data ziet die voor jou belangrijk zijn. Onze specialisten zorgen voor visualisaties op maat in je eigen huisstijl. Bovendien is de data altijd up to date, doordat de BI tools gekoppeld worden aan de databronnen. Dat werkt veel sneller en beter dan handmatig analyses met Excel uitvoeren.

Meer weten?