Wil je werken in een professioneel, groeiend en sociaal bedrijf waar je jezelf kunt zijn en je autisme wordt gezien als een kwaliteit? Wij zoeken een ervaren, gedreven en leergierige webanalist met autisme die het leuk vindt om complexe webanalyses te maken. Dit is een uitdagende baan voor iemand met analytisch inzicht en met kennis van webstatistiekprogramma’s.

Let op: deze functie is op dit moment ingevuld. Omdat Swink een groeiend bedrijf is, zijn we (voor de toekomst) altijd op zoek naar buitengewone webanalisten. Pas jij in de functieomschrijving en wil je graag bij ons werken? Vul dan het sollicitatieformulier in dat onderaan deze pagina staat of mail voor meer informatie naar werken@swink.nl.

Wie zijn wij?

Swink is een social enterprise (sociale onderneming) en een buitengewoon internetbureau dat de kwaliteiten van mensen met autisme en een afstand tot de arbeidsmarkt inzet voor haar diensten. Ons team bestaat uit zowel mannen als vrouwen, waarvan de meeste autisme hebben en minimaal een HBO-denkniveau. Ze hebben zich bij ons ontwikkeld tot bijvoorbeeld contentspecialist, data-analist of SEO-specialist.

Wij werken voor (middel)grote organisaties. Dit zijn bijvoorbeeld het Erasmus MC, Nyenrode en Gemeente Amsterdam.

Vergadering Swink collega's aan tafel

Waarom werken bij Swink?

Wij zijn een bedrijf dat gelooft in je kwaliteiten en waar tegelijkertijd rekening wordt gehouden met zaken waar je door je autisme moeite mee kunt hebben, zoals omgevingsgeluiden of overzicht houden over je taken. Je werkt of bij Swink op kantoor maar het kan ook zijn dat je bij de klant op locatie werkt. Wel zorgen wij er altijd voor dat je een omgeving werkt waar optimaal rekening wordt gehouden je autisme.
Wij stimuleren je om jezelf te ontwikkelen, bijvoorbeeld met (online) vakopleidingen of door je nieuwe taken uit te laten voeren. Bij Swink ben je nooit uitgeleerd.

Lees ook het blog over solliciteren en werken met autisme.

Wat ga je bij ons doen?

Als webanalist inventariseer je het probleem van de klant en maak je (technische) analyses voor de websites van onze klanten. Je vertaalt de analyseresultaten naar concrete acties en verbeteradviezen waardoor klanten hun (web)prestaties kunnen verbeteren. Dus je kunt dit alles uitdenken en implementeren. Door je grote kennis van de verschillende tools kan je ook eigen modellen bouwen waardoor je maatwerk oplossingen biedt voor de klant. Je maakt door je logisch denken, analytisch vermogen, het makkelijk herkennen van patronen en oplossingsgerichtheid het verschil voor onze klanten.

Wie zoeken wij?

Iemand die autisme heeft en gemotiveerd en gedreven is. Je herkent je in het onderstaande profiel:

 • Je hebt minimaal een HBO-denkniveau
 • Heb je kennis van HTML, CSS, JavaScript en weet je hoe websites (technisch) werken
 • Kun je werken met Google Analytics en bij voorkeur ook met Matomo / Piwik
 • Heb je kennis van en ervaring met SQL
 • Heb je kennis van een reporting tool (Power BI, Tableau)
 • Is een pré als je kennis hebt van een ETL tool en/of van een programmeertool (C#, C++, .NET, R, Python, Matlab)
 • Heeft Excel geen geheimen voor je
 • Is Engels geen probleem.
 • Ben je gedreven en leergierig.
 • Houd je van puzzelen en zoek je oplossingen als de gewenste data niet uit het statistiekenprogramma komen.

Wat bieden wij?

 • Een werkplek waar rekening wordt gehouden met je autisme
 • Een salaris dat past bij je kennis, ervaring en vaardigheden
 • Een contract van minimaal 28 uur per week met doorgroei naar 40 uur

Ben jij onze nieuwe webanalist?

Let op: deze functie is op dit moment ingevuld. Omdat Swink een groeiend bedrijf is, zijn we (voor de toekomst) altijd op zoek naar buitengewone webanalisten. Pas jij in de functieomschrijving en wil je graag bij ons werken? Vul dan het onderstaande sollicitatieformulier of mail voor meer informatie naar werken@swink.nl.

Stuur ons je open sollicitatie voor de functie Webanalist

Velden met een * zijn verplicht