Voor onze nieuwe dienst Digitale Toegankelijkheid zijn wij op zoek naar toegankelijkheidsonderzoekers in spé. Als onderzoeker beoordeel je aan de hand van een lijst criteria of de website of een app van een klant digitaal toegankelijk is. Een toegankelijke website of app kan gebruikt worden door iedereen, ook door gebruikers met een functiebeperking. Denk aan slechtzienden en blinden, maar bijvoorbeeld ook aan mensen die om wat voor reden dan ook geen muis kunnen bedienen.

Je hoeft nog geen kennis van digitale toegankelijkheid te hebben als je bij ons aan de slag wilt als onderzoeker. Het eerste half jaar word je door ons opgeleid en ga je oefenen met het uitvoeren van audits (onderzoeken). Om aan elkaar te wennen zal deze opleiding vanuit een leerstage constructie plaatsvinden. Daarna ga je zelfstandig aan de slag en zul je uiteindelijk ook zelf advies geven, je onderzoeksresultaten presenteren en eventueel trainingen geven aan programmeurs en redacteuren. Indien je presenteren en trainingen geven nog spannend vindt zal dat onder begeleiding plaatsvinden of zullen collega’s dat oppakken.

Wie zijn wij?

Swink is een social enterprise (sociale onderneming) en een buitengewoon internetbureau dat de kwaliteiten van mensen met autisme en een afstand tot de arbeidsmarkt inzet voor haar diensten. Ons team bestaat uit zowel mannen als vrouwen, waarvan de meeste autisme hebben en minimaal een HBO-denkniveau. Ze hebben zich bij ons ontwikkeld tot bijvoorbeeld contentspecialist, data-analist of SEO-specialist.

Wij werken voor (middel)grote organisaties. Dit zijn bijvoorbeeld het Erasmus MC, Nyenrode en Gemeente Amsterdam.

Vergadering Swink collega's aan tafel

Waarom werken bij Swink?

Wij zijn een bedrijf dat gelooft in je kwaliteiten en waar tegelijkertijd rekening wordt gehouden met zaken waar je door je autisme moeite mee kunt hebben, zoals omgevingsgeluiden of overzicht houden over je taken. Je werkt thuis of bij Swink op kantoor maar het kan ook zijn dat je bij de klant op locatie werkt. Wel zorgen wij er altijd voor dat je een omgeving werkt waar optimaal rekening wordt gehouden je autisme.
Wij stimuleren je om jezelf te ontwikkelen, bijvoorbeeld met (online) vakopleidingen of door je nieuwe taken uit te laten voeren. Bij Swink ben je nooit uitgeleerd.

Lees ook het blog over solliciteren en werken met autisme.

Wie zoeken wij?

 • Je hebt een vorm van autisme en bij voorkeur een indicatie banenafspraak.
 • Je kunt nauwkeurig en zelfstandig werken.
 • Je hebt goede schriftelijke vaardigheden.
 • Je hebt bij voorkeur een relevante technische of ICT-achtergrond op HBO- of WO-niveau.
 • Je hebt kennis van HTML en CSS.
 • Het is een pré als je al kennis hebt van de WCAG 2.1, evaluatiemethode WCAG-EM of de technische specificatie WAI-ARIA en ervaring hebt met hulpsoftware zoals screenreaders.

In eerste instantie zal je voornamelijk thuiswerken. Zodra het weer kan zul je ook een deel van je week op ons kantoor in Amsterdam werken. De opleiding volg je deels thuis en deels bij ons op kantoor.

Wat bieden wij?

 • Een fijne werkplek waar jouw autisme juist gewaardeerd wordt en waar we rekening houden met jouw behoeften.
 • Een opleiding van een half jaar.
 • Na het succesvol afronden van de leerstage bieden wij een marktconform salaris dat past bij jouw kennis- en ervaringsniveau.
 • Reiskostenvergoeding.
 • Een pensioenregeling.
 • Een laptop.
 • Buitengewoon gezellige collega’s.

Zijn wij op zoek naar jou? Stuur ons dan een e-mail met je motivatiebrief en je CV.

Velden met een * zijn verplicht