Code Sociale

Ondernemingen

Code Sociale Ondernemingen

Het maken van maatschappe­lijke impact staat bij ons al vanaf de oprichting in 2008 voorop. Om als sociale onderneming nog herkenbaarder te zijn, is Swink opgenomen in het Register Sociale Ondernemingen met de status ‘in aanvraag’.

Wat betekent de Code Sociale Ondernemingen?

De Code Sociale Ondernemingen is gebaseerd op de kern van sociaal ondernemen, name­lijk impact first. De Code omvat 5 principes die samen laten zien waar sociaal ondernemen voor staat. Dit zijn de 5 principes van de Code:

  1. Missie: Geborgd en meetbaar
  2. Stakeholders: Bepaling en dialoog
  3. Financiën: In overleg en zorgvuldig afgewogen
  4. Implementatie: Registreren en reflecteren
  5. Transparantie: Actief en toeganke­lijk

De Code zorgt voor herkenbaarheid en vertrouwen. Daarom is er ook een Register Sociale Ondernemingen. Als een onderneming opgenomen is in het Register, dan kan iedereen zien dat het, tot diep in de vezels van de bedrijfsvoering, gaat om een sociale onderneming. Ten slotte is de Code ook een hulpmiddel op weg naar groei en verbetering. Sociaal ondernemen is een proces en hierin kan de Code als gids werken.

Lees meer over de Code Sociale Ondernemingen

Swink en de Code Sociale Ondernemingen

Per april 2022 is Swink opgenomen in het Register Sociale Ondernemingen met de status ‘in aanvraag’. Door het ondertekenen van de intentie­verklaring van de Code Sociale Ondernemingen committeren wij ons aan het aanmeldingsproces met als doel opgenomen te worden als deelnemer in het Register.

Meer weten?

Vind je duurzaam inkopen en daarmee social return ook belangrijk? En wil je meer weten over hoe wij dit samen met jou kunnen realiseren? Neem dan gerust contact met ons op via het onderstaande contactformulier.