Buitengewone

DASHBOARDS

Dashboarding

Met een dashboard ben je altijd up-to-date, maar nog veel belangrijker wij passen het dashboard aan naar wat jouw organisatie nodig heeft. Veel organisaties gebruiken data uit verschillende bronnen om hun beslissingen op te baseren. Met een persoon­lijk dashboard krijg je in één oog opslag alle data die jij nodig hebt, én in je eigen huisstijl.

Tips voor het verbeteren van data analyses.

Bij het ontwikkelen van een dashboard kijken we goed naar welke data je nodig hebt om je beslissingen mee te ondersteunen en waar je het dashboard voor wilt gebruiken. Zo kunnen we de meest kritieke metrics tonen op een manier die het best bruikbaar is. Ook ideaal voor je periodieke rapportage!

Visualisaties in Powerbi, Tableau en Qlik!

We hebben veel ervaring met bekende BI tools als Microsoft PowerBI, Qlik en Tableau. Met deze tools kun je data importeren, analyseren en visualiseren. Onze brede kennis van deze systemen geeft ons de moge­lijkheid om ze effectief in te zetten en verrassende, maar doeltreffende resultaten te laten zien.

Continu inzicht in je webprestaties

Met Google Analytics-rapporten krijg je inzicht in je webprestaties. Die zijn daarom een belangrijk onderdeel van je websiteoptimalisatie (SEO). Binnen organisaties ontbreekt het vaak aan kennis, tijd en ervaring om deze rapporten te maken en te interpreteren. Onze webanalisten helpen je graag met het verzamelen en analyseren van je websitedata. Op basis van deze data geven we je periodieke rapporten en verbeteradviezen waarmee je je websiteprestaties blijvend kunt verbeteren.

Waarom een Google Analytics rapport?

Met data uit Google Analytics kun je het gebruikersgedrag van je websitebezoekers verzamelen. Je kunt talloze statistieken opvragen, maar het is beter om relevante data eruit te filteren én die correct te interpreteren. Data verzamelen en analyseren kan pas nadat Google Analytics op je website is geïnstalleerd. Wij doen dit voor je en stellen vervolgens samen websitedoelen op (=conversies). Bijvoorbeeld: meer bezoekers of aankopen of informatieaanvragen via het contactformulier.

Alternatief: Matomo (voorheen: Piwik)

Door Google Analytics te gebruiken krijgt Google toegang tot jouw webdata. Wil je dit niet? Dan kun je voor Matomo kiezen. Dit is een toonaangevende web analytics-tool die qua functionaliteit verge­lijkbaar is met Googles webanalytics. Dit programma is een volwaardig alternatief en draait op je eigen server. Hierdoor blijft data binnen jouw beheer. Door Matomo te gebruiken garandeer je meer privacy voor jezelf en je websitebezoekers. Wij kunnen je helpen om dit programma te installeren in je website en de data te interpreteren.

  • Visualisaties in PowerBI of Tableau

    We hebben veel ervaring met bekende BI tools als Microsoft PowerBI en Tableau. Met deze tools kun je data importeren, analyseren en visualiseren. Deze visualisaties geven je een helder overzicht van wat voor jouw organisatie belangrijk is. Op die manier haal je inzichten uit de data die jouw bedrijf beter helpt te presteren. Door de data die je al hebt te gebruiken, krijgt deze waarde voor jouw business.

  • Gepersonaliseerd en altijd up to date

    Datavisualisaties in BI tools zijn heel flexibel. Je kunt ze personaliseren, zodat je de data ziet die voor jou belangrijk zijn. Onze specialisten zorgen voor visualisaties op maat in je eigen huisstijl. Bovendien is de data altijd up to date, doordat de BI tools gekoppeld worden aan de databronnen. Dat werkt veel sneller en beter dan handmatig analyses met Excel uitvoeren.

Meer weten?