Waarom bestaan we en hoe maken we het verschil?

Vallen ze jou soms ook op? De mensen met kwaliteiten die geen kans krijgen om te laten zien wat ze kunnen? Zoveel mensen waarvan de talenten niet worden benut? Uit die verwondering is Swink in 2008 ontstaan. Oprichter Paul Malschaert vroeg zich af hoe hij deze onbenutte talenten en de arbeidsmarkt bij elkaar kon brengen. 

Paul besloot daarom een bedrijf op te zetten dat de kwaliteiten van mensen met autisme inzet. Want dan gebeurt er iets magisch: bij de mensen die eerst aan de zijlijn staan, vindt er groei plaats. Professioneel, maar vooral ook persoonlijk, want de impact van een eigen salaris verdienen is enorm. Niet alleen vergoot dit je zelfstandigheid en je zelfvertrouwen, ook worden dromen die voorheen niet eens gedroomd durfden te worden, ineens bereikbaar. Denk aan het kopen van een huis, of het stichten van een gezin.

Data analist Niels legt dashboarding uit
Michelle aan het werk voor Erasmus MC

Dat is wat Swink wil bereiken voor mensen met autismeVan de totale groep mensen met de diagnose autisme heeft 75% een normaal tot bovengemiddelde intelligentie. Dit is de doelgroep die Swink graag aan het werk wil helpen, want uit onderzoek blijkt dat meer dan de helft van de mensen met autisme die kunnen werken, geen betaalde baan heeft. En dat terwijl de totale werkloosheid in Nederland op dit moment nog nooit zo laag is geweest 

De mensen met autisme die wel een betaalde baan hebben, vallen vaak later uit met onder andere burn-out verschijnselen. Of ze doen werk dat ver onder hun niveau ligt. Dit komt veelal omdat ze niet passen in het normale systeem. Daardoor zijn ze continu bezig met zich aan te passen aan de norm. 

Misschien zijn we bij Swink in die zin wel een beetje tegendraads. Bij ons kunnen mensen zichzelf zijn, iets wat overigens ook prettig is voor mensen zonder autisme. Bij Swink doen wij dagelijks aan omdenken: niet ‘wat kan je niet’, maar ‘wat kan je wél’. Maar wel met een hoge ambitie voor kwaliteit, iets dat perfect past bij onze klanten én onze medewerkers. Wij bewijzen graag dat sociaal ondernemen en een commerciële onderneming prima samengaan. Want heel eerlijk naast sociaal willen wij ook gewoon heel graag de beste zijn voor onze klanten. Wij inspireren met onze werkwijze bedrijven en organisaties om ook de kwaliteiten van mensen met autisme te benutten. Dat kan door klant worden, of door ons voorbeeld te volgen. Doe jij ook mee? 

puzzel

Ik wil contact opnemen

Velden met een * zijn verplicht
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA.
De Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.