ANALYTICS RAPPORTAGE DOOR SWINK

Continu inzicht in je webprestaties

Met Google Analytics-rapporten krijg je inzicht in je webprestaties. Die zijn daarom een belangrijk onderdeel van je websiteoptimalisatie (SEO). Binnen organisaties ontbreekt het vaak aan kennis, tijd en ervaring om deze rapporten te maken en te interpreteren. Onze webanalisten helpen je graag met het verzamelen en analyseren van je websitedata. Op basis van deze data geven we je periodieke rapporten en verbeteradviezen waarmee je je websiteprestaties blijvend kunt verbeteren.

Waarom een Google Analytics rapport?

Met data uit Google Analytics kun je het gebruikersgedrag van je websitebezoekers verzamelen. Je kunt talloze statistieken opvragen, maar het is beter om relevante data eruit te filteren én die correct te interpreteren. Data verzamelen en analyseren kan pas nadat Google Analytics op je website is geïnstalleerd. Wij doen dit voor je en stellen vervolgens samen websitedoelen op (=conversies). Bijvoorbeeld: meer bezoekers of aankopen of informatieaanvragen via het contactformulier.

Alternatief: Matomo (voorheen: Piwik)

Door Google Analytics te gebruiken krijgt Google toegang tot jouw webdata. Wil je dit niet? Dan kun je voor Matomo kiezen. Dit is een toonaangevende web analytics-tool die qua functionaliteit vergelijkbaar is met Googles webanalytics. Dit programma is een volwaardig alternatief en draait op je eigen server. Hierdoor blijft data binnen jouw beheer. Door Matomo te gebruiken garandeer je meer privacy voor jezelf en je websitebezoekers. Wij kunnen je helpen om dit programma te installeren in je website en de data te interpreteren.

Autisme en Google Analytics

Waarom zou je je data laten analyseren door mensen met autisme? Simpel: wij zijn er beter in dan jij. Niet alleen hebben we veel technische kennis in huis, maar hebben we door ons autisme ook een sterk analytisch ontwikkeld denkvermogen. Door deze kwaliteiten zien we sneller verbanden dan mensen zonder autisme en komen we met verrassende inzichten. Onze specialisten leveren je buitengewoon duidelijke optimalisatieadviezen die je direct kunt toepassen.

Voor wie

Voor (middel)grote organisaties die ondersteuning willen bij het verbeteren van hun websiteprestaties. Wij helpen je om de analyse zo te gebruiken dat je website meer conversies genereert. Verder stellen we het Analytics-programma of Matomo (Piwik) zo in dat jij altijd de meest relevante data tot je beschikking hebt. De interpretatie van deze data nemen wij ook voor onze rekening. Daardoor heb jij de ruimte om je website verder te optimaliseren.

Logo Triodos Bank
Logo PWC

Wat klanten van ons vinden

“De bestaande statistiekentool was te duur en dus moest ik op zoek naar iets nieuws. Piwik was het geworden. Opensource en veilig. Wie kan daarbij ondersteuning bieden? Swink was het antwoord. Hun expert heeft een geweldige prestatie neergezet.”

Miryam Trahair

Intranet Specialist bij Vattenfall

Logo VattenFall

Een van onze webanalisten geeft Vattenfall uitleg over het inrichten van de web analytics tool Matomo (voorheen: Piwik) in hun intranetsite. Onze collega richt deze tool in naar de wensen van Miryam Trahair en haar collega’s en helpt ze om deze tool verder te optimaliseren. De tool wordt op maat gemaakt zodat die aansluit op hun behoeften.

Ik wil meer informatie

Velden met een * zijn verplicht
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA.
De Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.