• gepubliceerd
  • leestijd
    2 minuten

Swink en B Corp Summit 2019

Swink is al enkele jaren een trotse B Corporation. Met het B Corp-certificaat tonen wij aan dat we maatschappe­lijke impact maken serieus nemen. De persoon­lijke ontwikkeling van onze medewerkers neemt daarin een grote rol in. Op 23 en 24 september is in Amsterdam de bijeenkomst B Corp Summit 2019 met bedrijven die allemaal op hun eigen manier de wereld willen verbeteren. Wij zijn dan ook buitengewoon trots dat wij hierbij aanwezig zullen zijn als bezoeker en onze ervaringen met sociaal ondernemen te kunnen delen.

Wat is de B Corp Summit?

B Corp Summit is een samenkomst van B Corps vanuit heel Europa. Samen zullen ‘wij’ met elkaar in gesprek gaan en op die manier ervaringen uitwisselen. Iedere sociale onderneming loopt tegen zijn eigen uitdagingen aan en dan is het buitengewoon prettig om van elkaar te kunnen leren. Steeds meer bedrijven zien de meerwaarde in van maatschappe­lijke impact maken. Daardoor groeit ook de diversiteit in bedrijven qua branches. Oplossingen die wij gevonden hebben kunnen bijvoorbeeld in meer of mindere mate prima toegepast worden in een ander type bedrijf. Samen weet je meer en het wiel hoeft uiteraard niet opnieuw uitgevonden te worden. Het doel van de bijeenkomst is om tot nieuwe inzichten te komen en uiteraard als het moge­lijk is tot nieuwe samenwerkingen en contacten te komen.

B Corp Summit

Waarom is Swink een B Corp?

Swink is sinds april 2015 geregistreerd als Certified Benefit Corporation. Daarmee zijn wij een van de eerste B Corps in Europa. Maatschappe­lijke impact maken is voor ons een kernwaarde. Bovendien is het B Corp label geen papieren tijger, maar betekent het echt iets. De B Corp certificering is voor ons belangrijk, omdat we ons daarmee aansluiten bij een wereldwijde beweging gericht op het maken van impact. Dat geeft ons toegang tot een groot netwerk van B Corps. In Nederland zijn dit er al ruim 60. Die maatschappe­lijke impact zien wij als onderdeel van het Swink DNA. Door nét dat stapje extra te zetten op het gebied van het begeleiden van het personeel kunnen zij zich ontwikkelen in zowel de werkomgeving als ook privé. Die combinatie zorgt ervoor dat zij beter in hun vel kunnen zitten en daardoor nóg beter kunnen presteren binnen hun vakgebied.

Meer weten over de B Corp Summit? Kijk dan op de B Corp Summit site!