• gepubliceerd
  • leestijd
    < 1 minuut

Uitrol Google Penguin 3.0 onduide­lijk

Google had aangekondigd dat Penguin 3.0 in oktober zou worden uitgerold. Volgens Google heeft het op minder dan 1% van de zoekopdrachten invloed.

Google had aangekondigd dat Penguin 3.0 in oktober zou worden uitgerold. Het is nu eind oktober en om het simpel te zeggen: wij hebben nog niets waargenomen. Dat is niet zo onverwacht aangezien deze update volgens Google op minder dan 1% van de zoekopdrachten invloed heeft. Maar als je een onbegrijpe­lijke daling of stijging ziet: dan ben je waarschijn­lijk door Penguin 3.0 ‘geraakt’.

Wat mag je verwachten:

Wij denken met vele SEO deskundigen, dat Penguin 3.0 meer een refresh is dan een grote update (in tegenstelling tot de naam Penguin 3.0 wat een grote release suggereert!).

Heel concreet: ons inziens zit John Mueller (van Webmaster tools van Google) het meest bij de waarheid met zijn opmerkingen dat er eigen­lijk geen veranderingen aan de algoritmes zijn, maar worden sites die bij de vorige update aangemerkt zijn als “spammy” nu echt verwijderd uit de geïndexeerde linkprofielen van websites.

De bottom line is: laat je niet gek maken, als je iets waarneemt en je wilt het onderzocht hebben kan je altijd contact opnemen met Swink.