• gepubliceerd
  • leestijd
    ± 1 minuut

Tips voor bloggers

Creëer een online relatie. 5 tips voor de inhoud van een blog.

Een goede blog creëert een imago, goodwill en vertrouwen bij prospects en klanten. Maar alleen als de content relevant is en informatief en oproept tot interactie. Lezers van een succesvol blog komen terug om te zien wat je nog meer te zeggen hebt en daardoor ontstaat er een online relatie.

Tips voor de inhoud

De inhoud moet relevant zijn, dus betrekking hebben op het marktsegment of activiteitengebied waarin je werkzaam bent. Of te maken hebben met een bepaalde gebeurtenis of probleem die van belang is voor je doelgroep.

De blog moet informatief zijn, dus waardevolle informatie voor de lezer bevatten. Schrijf content die helpt, die moge­lijke vragen beantwoordt. Als het lijkt op een verkoopverhaal dan haken lezers snel af.

De inhoud moet oproepen tot actie. Lezers moeten aangespoord worden om iets te doen. De inhoud moet voldoende redenen bevatten om tot die actie over te gaan. Dat kan zijn het oplossen van een probleem, maar ook het verspreiden van de content of het geven van een reactie.

De publicatie van een blog moet een vaste frequentie hebben. Lezers moeten kunnen anticiperen op de verschijning van een blog.

Kies de juiste keywords. Kies zoekwoorden die niet veel op de website worden gebruikt. Dit verhoogt de vindbaarheid door de zoekmachnies, maar alleen als de inhoud informatief is en betrekking heeft op het zoekwoord.
Swink helpt organisaties met het schrijven en beheren van blogs.