• gepubliceerd
  • leestijd
    ± 1 minuut

Is jouw website klaar voor Mobiel?

Een mobiele versie van je site is essentieel voor een goede vindbaarheid in Google. Lees hier hoe je jouw site kunt controleren!

Maart stond voor veel webmasters in het teken van #MobileMadness (een referentie aan March Madness, het College basketbal toernooi in de VS). Google lanceerde een informatie pagina om bedrijven te helpen met het testen van hun website. Ook worden er tips gegeven over het mobiel vriende­lijk maken van thema’s voor populaire content management systemen zoals WordPress en Joomla. De reden dat Google dit doet is dat er veel gaat veranderen in het zoekalgoritme.

Mobiele zoekresultaten veranderen!

Google gaat een belangrijke verandering doorvoeren bij zoekresultaten op mobiele apparaten. Al in november van vorig jaar verschenen berichten dat Google bij zoekresultaten zou aangeven of een site mobiel vriende­lijk is. Maar ondertussen is ook bekend geworden dat vanaf 21 april sites die niet mobielvriende­lijk zijn een behoor­lijke penalty krijgen. Die zal ervoor zorgen dat ze veel minder vaak vertoond worden. Daarom is het essentieel dat jouw website mobielvriende­lijk is.

Voorlopig heeft dit nog geen invloed op de zoekresultaten via apparaten met grote schermen. Elke webmaster die wel eens naar haar Analytics data kijkt, weet echter dat steeds meer bezoekers mobiele apparaten gebruiken.

Hoe zit het met mijn site?mobile

Heb je geen idee of jouw website volgens Google geschikt is voor mobiele apparaten? Of denk je van wel, maar wil je het zeker weten? De makke­lijkste manier om hier achter te komen is het adres van je website in te vullen op de mobielvriende­lijke test van Google. Zo krijg je snel en eenvoudig inzicht in de mobielvriende­lijkheid van je website. Bovendien geeft de test tips voor hoe je jouw website kunt verbeteren.

Meer informatie over hoe je de vindbaarheid voor mobiel kunt verbeteren vind je in dit blog. Voor een uitgebreider onderzoek van de mobiele bruikbaarheid van je site kun je ook gebruik maken van onze website check.