• gepubliceerd
  • leestijd
    < 1 minuut

Hummingbird: nieuwe SEO-spelregels van Google

Waar gaat Google uw website voortaan op ranken? SEO gaat nu verder dan alleen zoekwoorden en heading tags. Lees hier waar je nu op moet letten bij SEO.

Waar gaat Google uw website voortaan op ranken? Dat zijn: onderwerpen en mensen. Google gaat geleide­lijk nieuwe spelregels invoeren voor Search Engine Optimization.

Alle oude regels kunnen ‘overboord’: de keywords, de tags voor H1 en H2, ze zijn niet meer belangrijk. Wij hameren al langer op het belang van content: schrijf informatief, denk vanuit je klant of gebruiker, weet vooral ook wie dat zijn en zorg voor klare taal. Wat heeft je klant hieraan, is hij met de content op je site geholpen en welke actie kan hij nemen?

Update 21-12-2014:

Ook al worden keywords minder belangrijk en krijg je in Google Analytics niet meer te zien met welke zoektermen bezoekers je site te zien krijgen, in Google Webmaster Tools zijn de zoekwoorden nog wel te zien. Dat is handig om te ontdekken voor welke keywords je site hoog scoort, maar in ons volgende blog laten we zien dat daaruit ook b­lijkt dat informatieve content belangrijker is dan simpelweg op keywords optimaliseren.