• gepubliceerd
  • leestijd
    ± 1 minuut

Hoe krijg je aandacht voor je online video’s?

Wil je dat je online video’s vaker bekeken worden? Met deze simpele tips kun je dit makke­lijk én effectief voor elkaar krijgen!

Bijna iedereen kijkt wel eens filmpjes op YouTube.
Als u uw bedrijfsvideo’s online zet, hoe maakt u daar dan een succes van?

Relevante video’s over uw bedrijf, producten, of klanten online zetten vergroot uw zichtbaarheid en intensiveert de communicatie met uw doelgroep. Als u het niet doet dan doet uw concurrent het wel. Zoek zo nodig professionele hulp bij het maken van een goede video vooral op gebied van het format, de inhoud en de mate waarin met visuele effecten wordt omgegaan.

Hoe zorg je dat deze video’s vaak bekeken worden?

Met een aantal simpele tips kan dit gratis, want er zijn uitstekende moge­lijkheden om dat via Google Adwords in combinatie met video’s op YouTube te doen.

Zoekmachines kunnen video’s (nog) niet ‘lezen’, dus:

Alles wat er over geschreven wordt verhoogt de vindbaarheid.

Simpele tips zijn:

  1. Gebruik YouTube of Vimeo om de video’s te hosten. Als ze daar worden geladen zorg dan voor een uitgebreide beschrijving, tags en wellicht een volledig script. Gebruik daarbij de SEO-regels voor het gebruik van zoekwoorden.
  2. Maak een blog-pagina op de eigen website waarin de video wordt opgenomen. Schrijf over de inhoud van de video en gebruik daarbij de eigen relevante zoekwoorden en kernbegrippen.
  3. Gebruik de link naar de blog-pagina in social media berichten. Gebruik niet de directe link naar YouTube. Google waardeert een link naar YouTube vanaf de bedrijfswebsite hoger dan die vanuit bijvoorbeeld LinkedIn of Facebook.

Bovenstaande punten klinken logisch, maar worden vaak vergeten. Kijk eerst naar moge­lijkheden om gratis het optimale resultaat te bereiken, daarna kunnen de betaalde moge­lijkheden, die ook uitstekend scoren, altijd nog worden ingezet.

Links met aanvullende informatie: