• gepubliceerd
 • leestijd
  ± 1 minuut

87% surft dage­lijks op internet

Het Trendrapport Internetgebruik 2012 dat Universiteit Twente eind vorig jaar uitbracht, bevestigt de ontwikkeling. Hoe krijgt u surfers naar uw bedrijf?

Het 2012 Trendrapport Internetgebruik dat Universiteit Twente eind vorig jaar uitbracht, bevestigt de ontwikkeling: internet is steeds meer een integraal onderdeel van het dage­lijks leven van de Nederlander.94% van de huishoudens heeft toegang tot internet – de hoogste score in Europa – en 87% gebruikt internet zelfs dage­lijks.

Hoe krijgt u die surfers naar uw bedrijf?

De cijfers onderstrepen het belang voor bedrijven om zich goed te profileren op het internet, om al die surfende potentiële gebruikers van hun diensten te bereiken. Enkele tips:

 • Kijk kritisch naar de bedrijfswebsite.
  Laat absolute leken, mensen die niets van uw bedrijf weten, de website bekijken. Snappen zij wat uw core business is?
  Vinden ze de belangrijkste informatie: is uw navigatie helder?
  Is het taalgebruik of beeld verouderd: niet aantrekke­lijk en wervend?
  Bent u goed vindbaar ?
 • Social Media inzetten.
  Laat u goed uitleggen hoe het werkt, wat u kunt uitbesteden en hoeveel dat gaat kosten. En vooral: wat u ermee wilt bereiken.
 • Uw reputatie op internet.
  weet u wat er over uw bedrijf gezegd wordt? Laat dit uitzoeken en monitoren. Een kort onderzoekje kan al volstaan.

Besteedt uit wat u niet zelf kunt, of – nog belangrijker – wat u niet kunt bijhouden en volhouden. Uit het trendrapport b­lijkt ook dat internetvaardigheden door organisaties en bedrijven niet gestimuleerd worden. Terwijl b­lijkt dat medewerkers veel tijd kwijt zijn met problemen met internet en de gebruikte programma’s. Training en opleiding van medewerkers verhoogt hun output en effectiviteit. Blijf bij of besteed webtaken uit!